Anlık Bildirim

Foxconn'dan Quantum Force Destroyer ve DFI'dan LanParty X48 geliyor

Anakart dünyası iddialı oyuncular ile tanışmaya hazırlanıyor. 4-9 Mart tarihleri arasında Hannover, Almanya'da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Cebit fuarına yönelik olarak çalışmalarını sonlandırmak üzere olan üreticiler artık fuarın açılış gününü beklemeye koyuldular. Geçtiğimiz sene başlattığı Quantum Force programı ile yüksek performans ve hız aşırtma odaklı anakart arenasında liderliğe oynamayı planlayan Foxconn son günlerde çokça konuşulan X48 yonga setli BlackOps modelinden sonra Nvidia'nın nForce 780a yonga setini kullanan ve AMD platformu için hazırlanan Destroyer modeliyle hedeflerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Foxconn'un yanı sıra hız aşırtma severler için artık ismi efsaneleşen ve sektörün bugünlere gelmesinde ciddi katkısı olan DFI'ın soğutma çözümleri konusunda lider oyunculardan biri olan Thermalright ile işbirliği çerçevesinde hazırladığı X48+ICH10R yonga setli yeni amiral gemisi LANParty LT X48-T3R de usta eller altında yeni rekorlar kırmak için gün sayıyor.

Foxconn'dan Quantum Force Destroyer

Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden biri olan Foxconn kısa bir süre öncesine kadar özellikle son kullanıcılar arasında pek popüler değildi. Fakat sektör içerisinde yer alanların da bildiği üzere firma üretim kapasitesi ile en büyüklerden biri olmanın yanı sıra bugün başta Asus ve GIGABYTE olmak üzere pek çok anakart ve donanım üreticisi de firmanın müşterileri arasında yer alıyor. Kaldı ki günümüzde satılan anakartların önemli bir kısmı üzerinde Foxconn logolu komponent veya komponentler görebilmek te mümkün. Geçtiğimiz sene yeni bir yapılanmaya giderek Quantum Force programını başlatan ve program teknik danışmanlığına hız aşırtma severlerin yakından tanıdığı, dünya rekortmeni Shamino'yu getiren firma geçtiğimiz senenin son çeyreği içerisinde henüz emekleme aşamasında olan Qunatum Force programının ilk meyvası diyebileceğimiz P35 yonga setli Mars modelini kullanıma sunmuştu. Yüksek performans ve hız aşırtma segmentine yönelik firmanın ilk ciddi hamlesi olan Mars modeli özellikleriyle ses getirmeyi başarmıştı. Firmanın X48 yonga setli BlackOps modelinden sonra yine Quantum Force programı çerçevesinde hazırlanan Destroyer modeli de ortaya çıktı.

Foxconn'un yeni nesil anakartlarıya iddialı olduğunu belirtmeye gerek yok sanırız. Zira firma yeni anakartını "Destroyer" yani "Yok Edici" olarak tanımlayarak zaten gereken işareti veriyor. Foxconn Destroyer üzerinde ilk dikkat çeken nokta sahip olduğu gelişmiş pasif soğutma ünitesi. Bakır tabanlı olan ve ısı iletim teknolojisini esas alan soğutma, yonga setinin yanı sıra voltaj regülatörlerini de serinletiyor. Nvidia'nın MCP72XE kod adlı nForce 780a yonga setini kullanan Destroyer üzerinde dört adet PCIe X16 slotu yer alıyor. Ayrıca kullandığı yonga seti itibariyle entegre grafik işlemcisi de bulunan anakart bu sayede Nvidia'nın Hybrid SLI teknolojisini de destekliyor ki bu son derece önemli bir gelişme. Bilindiği gibi Hybrid SLI teknolojisi ile dahili ve harici grafik işlemcileri parlel çalıştırılarak daha yüksek 3D performansı yada sadece dahili grafik işlemcisi aktif edilerek enerji tasarrufu ve daha düşük gürültü düzeyi sağlanabiliyor. Kullanılan nForce 200 yongası ile daha fazla PCIe hatta sağlayan anakart siyah renkli PCB kullanırken tam bir katı kapasitör zengini olduğunu da söyleyebiliriz. Kaliteli komponentler ile donatıldığı da ifade edilen Foxconn Destroyer, AMD'nin soket AM2 formundaki Athlon64 serisi işlemci ailesinin yanı sıra soket AM2+ formundaki yeni nesil Phenom işlemcilerine (HT 3.0 destekli) de tam destek veriyor. 4 adet DIMM slotu ile gelen anakart 1066MHz'e kadar bellek desteği sunarken 6 adet SATA-II portu, 12x USB 2.0 konnektörü, 8 kanal yüksek tanımlı ses, gigabit ethernet gibi özelliklere de sahip. Görüntü arabirimi olarak DVI ve D-SUB desteği sunan Destroyer'ın yüksek hız aşırtma potansiyeline sahip olduğu da özellikle ifade ediliyor.

Cebit'te tanıtılması beklenen Foxconn Destroyer'ın çıkış tarihi ve fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

DFI'dan X48 Yonga Setli LANParty LT X48-T3R

AMD'nin Athlon64 serisi işlemci ailesi için hazırladığı nForce 4 yonga setli LanParty serisi ile hız aşırtma severlerin gözdesi olmayı başaran ve ismi adeta hız aşırtma (overclock) ile özdeşleşen DFI bir süredir eski başarısıdan uzak bir kimlik sergiliyordu. Rakip pek çok üreticiye göre aynı yonga setini kullanan çözümlerini aylarca süren gecikme ile kullanıcıların beğenisine sunabilen firma hazırladığı anakartların sahip olduğu hız aşırtma potansiyeli açısından her ne kadar iddialı olmayı sürdürüyor olsa bile bir süredir kullanıcıların beklentilerini karşılamaktan uzak olduğu da biliniyor. Zira nForce 4 yonga setli LanParty serisi ile hitap ettiği segmentte pek çok rekora imza atmış olan DFI cephesinde firma müdavimlerinin beklentileri açıkçası son derece yüksek. X48 yonga seti ile birlikte yeni bir başlangıç yapma peşinde olan DFI'ın dersine sıkı hazırlandığını söyleyebilmek te mümkün. Zira DFI'ın başta rekor peşinde koşan kullanıcılar olmak üzere yüksek performans meraklıları için hazırladığı yeni modeli LANParty LT X48-T3R geliştirilmesi sırasında konusunda bir diğer sektör devi olan ve hazırladığı yüksek performanslı soğutucular ile tanınan Thermalriht firması ile işbirliğine gitti.

DFI'ın yeni modeli LANParty LT X48-T3R üzerinde Intel'in Mart ayında anons edilmesi beklenen en yeni yonga seti X48 yer alıyor. X48 yonga seti genel hatları itibariyle X38 ile son derece benzer olsa bile X38 yonga setinde özellikle hız aşırtmacıların işini zorlaştıran bazı unsurların X48 ile birlikte de düzeltildiği de söyleniyor. 1600MHz FSB ve yüksek hızda DDR2/DDR3 bellek desteği sunan X48 ayrıca Intel'in XMP bellek teknolojisini ve ATi'nin çoklu ekran kartı kullanımına yönelik olarak hazırladığı Crossfire X teknolojilerine de tam destek veriyor. Intel'in 45nm üretim teknolojisine sahip çift ve dört çekirdekli işlemcilerinin yanı sıra geriye dönük olarak 65nm üretim teknolojisine sahip güncel işlemcilerle de uyumlu olan yeni LanParty'nin X48 temelli bazı diğer anakartlara göre önemli bir farkı da bulunuyor. Pek çok anakart üreticisinin piyasaya sunacağı X48 yonga setli ilk modellerde güney köprüsü olarak ICH9R kullanılması beklenirken DFI'ın yeni ve iddialı modelinde Intel'in P45 çipsetiyle birlikte yaygınlaştırmayı planladığı yeni güney köprüsü ICH10R geliyor ve yeni köprü sayesinde çok daha fazla sayıda USB 2.0 ve SATA-II konnektörünün kullanımına olanak tanınıyor.

Foxconn'dan Quantum Force Destroyer ve DFI'dan LanParty X48 geliyor

Katı kapasitörleri ve dijital güç modülleri ile dikkat çeken anakart, DFI'dan alıştığımız üzere UV duyarlı renkler ile karşımıza çıkıyor ki bu detay özellikle modifkasyon sever veya kasasında şeffaf panel kullanan kullanıcıların sevdiği bir detay. Thermalright tarafından hazırlanan gelişmiş bir pasif soğutma ünitesi ile gelen DFI LANParty LT X48-T3R, temel olarak ısı iletim teknolojisini esas alıyor. PCIe 2.0 standardıyla da uyumlu olan anakart, Crossfire X teknolojisi sayesinde 16X+16X Crossfire yapılanmasının yanı sıra 8X+8X+8X olarak 3 kartlı Triple-Crossfire teknolojisini de destekliyor. 8 kanal yüksek tanımlı ses desteği sunan ve Relatek'in ALC 885 kodekini esas alan Bernstein kod adlı harici ses kartı ile gelen yeni LanParty EZ Switch, CMOS Reloaded ve Genie BIOS gibi detayları ile özellikle hız aşırtma severlere kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Çift gigabit ethernet özelliği de bulunan DFI LANParty LT X48-T3R üzerinde 8 adet SATA-II konnektörü yer alıyor ve pek çok kullanıcı için yeterli gelebilecek genişleme olanağı da sağlanmış oluyor. DFI'ın X48 yonga setli yeni modeli LANParty LT X48-T3R'nin de Cebit'te tanıtılması beklenirken fiyatı ve çıkış tarihi henüz netleşmiş değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim