Anlık Bildirim

GeForce GTX 285'in detayları netleşiyor, ATi rakibinin hamlesini bekliyor

GeForce GTX 285'in detayları netleşiyor, ATi rakibinin hamlesini bekliyor

Nvidia'nın Ocak ayında duyurmayı planladığı belirtilen GeForce GTX 285 modelinin detayları netleşmeye devam ediyor. 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan GT200 GPU'sunu kullanacak olan kartın P891 kod aldı baskılı devre tasarımını (referans) esas alacağı ve GeForce GTX 280 ile aynı boyda olacağı belirtiliyor. Öte yandan yine GeForce GTX 280 modeli gibi çift slot soğutucu ile desteklenecek kart üzerinde çift DVI ve HDTV konnektörleri olacak. Peki GeForce GTX 285'e performans takviyesi yapılacak mı?

Gelen bilgilere göre, teknik özellik açısından GeForce GTX 285, yerini alacağı GeForce GTX 280 modelinden çok da farklı olmayacak. 512-bit bellek veri yolu desteğine sahip olan kartın, 1GB GDDR3 bellekle donatılması bekleniyor. Yeni üretim teknolojisinin en önemli getirisi olarak güç tüketiminin 236 watt'dan 183 Watt'a çekildiği belirtilen GTX 285, muhtemelen arttırılmış saat hızlarına sahip olacak.

Henüz resmi saat hızları açıklanmış olmasa da GeForce GTX 285'in daha yüksek saat hızı ve daha düşük güç tüketimiyle gelmesi ve GeForce GTX 280'in yerini alarak, tek grafik işlemcili ekran kartları arenasında liderliğe oturması bekleniyor. Yine GeForce GTX 280 modelinden farklı olarak GTX 285, iki adet 6-pin'lik (GTX 280'de biri 8-pin'di) PCIe güç konnektörüne sahip olacak.

Sürücü güncellemeleri, artan saat hızı, düşen güç tüketimi ve muhtemelen geliştirilecek SLI başarımı ile iddialı olması beklenen yeni model, Intel'in Nehalem platformunu da hedef alacak. Zira SLI desteğinin sunulduğu platform, Nvidia'nın yüksek performans segmentindeki yeni modeli için önemli bir pazar olarak görülüyor. Peki Nvidia'nın GeForce GTX 285 atağına karşı AMD-ATi sessiz mi kalacak?

Bu soruya net bir cevap verebilmek şimdilik zor olsa da iddialar çerçevesinde AMD-ATi'nin de hazırlık içerisinde olduğunu söyleyebilmek mümkün. Bir yandan 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV870 GPU'su üzerinde çalışan firma öte taraftan rakibi Nvidia'nın GeForce GTX 285 modeline paralel işlemci verimliliği arttırılan ve saat hızları yükseltilen RV790 (RV775XT?) GPU'su ile yanıt verebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim