Anlık Bildirim

Gelecekte okullar nasıl olacak?

Pandemi hepimizi hazırlıksız yakaladı. Aramızdaki sosyal etkileşim yok denecek kadar azaldı. Dünya Covid19 ile inanılmaz bir değişim ivmesi yakaladı. Peki en çok kim etkilendi bu değişimden?

2021 yılı itibariyle tüm dünyada yaklaşık 2 milyar öğrenci olduğu tahmin ediliyor. Dünya nüfusunun dörtte birine denk gelen bu kitlenin pandemiden en çok etkilenen kitle olduğunu söylemek sanırız yanlış olmaz.

Gelecekte okullar nasıl olacak? Tam Boyutta Gör

Aynı zamanda da Z kuşağı olan bu kitle belki de yapıları gereği reddettikleri okul ortamından çıkarak, daha da bireysel ve özgürlükçü olan uzaktan eğitim ile tanıştılar.

Her ne kadar devletler uzaktan eğitime geçişte büyük zorluklar yaşadıysa da Z kuşağı öğrencileri için bu duruma alışmak hiçte zor olmadı. Zaten ellerinden düşürmedikleri dijital dünyada eğitim öğretim işlerini de halletmiş oldular.

Peki bundan sonra ne olacak? Pandemi bittiğinde geleneksel okul tabanlı eğitim sistemine geri mi döneceğiz?

Gelecekte okullar nasıl olacak? Tam Boyutta Gör


Eğitim uzmanları ve fütüristiklerin bu konuda çeşitli öngörüleri var. Fiziksel okul yapılanmasının önce hibrit bir yapıda yüzyüze ve uzaktan eğitim birlikte bir modele dönüşmesinin, sonra da uzaktan (bireysel) eğitimin yerleşik hale gelmesi ağırlıkta.

Gelecekte okullar nasıl olacak?


OECD’nin raporuna göre okullar yapı olarak kalacak ancak duvarların dışına çıkarak, çevresi ile bütünleşecek bir yapıda sivil toplumun bir parçası haline gelecek. Rapora göre eğitim her zaman ve her yerde ulaşılabilir hale gelecek, resmi olan ve olmayan sistemler birbirinin içine girecek, öğrenme hiç bitmeyen bir yapıya bürünecek.

Gelecekte okullar nasıl olacak? Tam Boyutta Gör


İnternetin her yerde olduğunu, yapay zekanın her geçen gün hayatımıza daha da fazla girdiğini, artırılmış gerçeklik teknolojilerini düşündüğümüzde sanırız dünya eğitim sisteminde köklü bir değişikliğe hazır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim