Anlık Bildirim

Hazır modlanmış Firebal ithalatı XG kasalar

Silverstone, Enermax, Sharkoon ve Titan gibi ülkemiz mod ve overclock meraklılarının ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri Türkiye' ye getiren Firebal, ürün yelpazesini biraz daha genişleterek XG markasının ürünlerini de kattı. Mod işi ile uğraşmak istemeyip kendinden modlanmış şekilde satılan ürünleri almak isteyen kitleye hitap eden ve MGE adlı firmanın XG markası altında ürettiği kasa, güç kaynağı ve bilumum kasa içi bileşenler artık ülkemizde de bulunabilecek. Firebal henüz Türkiye' de satışa başlamadı fakat bir şekilde elimize geçen XG-Viper kasa ve XG Vortec 600W güç kaynağını inceleme şansımız oldu. Firebal yetkilileri XG-Viper kasa ile beraber 500W gücündeki Vortec modelini satacağını söylüyor.

Kırmızı ve siyah renkerin ağrılıkta kullanıldığı kasa ilk bakışta cidden çok dikkat çeken bir tasarıma sahip. Ön panelindeki alttan ışıklı kobra kafası amblem, yan kapağa pencere modu olarak işlenmiş. İlk bakışta kalitesiz olduğu için içini tam olarak göstermeyen bir plastik ten imal edilmiş izelenimi veren camın UV ışığına karşı duyarlı olduğunu öğrenince hak verdik. Fakat UV ışığımız olmadığı için deneyemedik. Üst tarafına yerleştirilen çelik barlar, kasanın ergonomisine uydurulmuş ve modeli olan Viper yazısı işlenerek hoş bir görünüm kazandırılımış. Yine aynı şekilde üst tarafa yerleştirilen ızgara, ısınan havanın buradan çıkmasını sağlıyor ve hava dolaşımına yardımcı oluyor. Izgarayı üstünde bulunduran plastik panel kasanın ön tarafına kadar uzanıyor ve ucunda kullanıcı panelini bulunduruyor. Elde kalacak kadar kalitesiz bir yapıda olan kapak ile örtülen panelde, power ve reset düğmeleri, 2 adet usb portu, ses çıkışları ve Firewire portu bulunuyor.

5.25" lik sürücülerin üzeri tek parça kapak ile kapatılıyor. Bu yapı bizce biraz kullanışsız zira herhangi bir optik sürücüyü kullanmak için bütün kapağın açılması gerekiyor. Kasanın en can alıcı noktası diyebileceğimiz bölüm ön paneldeki lcd ekran. Kasanın iç tarafındaki sensorden ölçüm yaparak sıcaklığını ve kasanın açık kalma süresini gösterebilen lcd ekranda, bunlara ek olarak kasanın simgesi olan kobra amblemi yanıp sönerek olaya görsellik katıyor. Yalnız burada bir tasarım hatası var, lcd ekranda sabit diskin durumunu gösteren HDD amblemi bulunuyor fakat sabit diskin yükleme dururmunu göstermesi gereken bu simge sabit dururken, ön panelin alt taraflarında tek başına duran ve kesinlikle gözükmesi zor olan kırmızı bir led ışık bu görevi yapıyor. Kasa ile beraber gelen 2 adet kırmızı ledli 8cm fan oldukça sesli çalışıyorlar.

Kapakları kapanınca gayet geniş olan iç hacmindeki hava sirkülasyonu 2 adet 8cm fana fazla geliyor ve yeterince soğutulamıyor. Fakat geniş yapısının avantajını kullanan kasa ön ve arka panellerinde 12cm büyüklüğünde ki fanlara kadar destek veriyor. Düşük devirli 2 adet 12cm lik fan ile hem ses hem de soğutmas performansı iyileştirilebilir.

Kullanılan ince malzemenin etkisi ile boyutlarına göre hafif sayılabilecek kasanın montajı, vidasız tasarım değil ama çok ta zor değil. Normalde kasa içinde çalışanların en büyük sorunu olan el kesilmelerine önlem olarak bu kasanın her türlü kıvrımı yuvarlatılarak bunun önüne geçilmiş. Pci kartları vidalamak için eğer kalın bir tornavida kullanıyorsanız zorlanabilirsiniz çünkü bu kısmı çok dar yapmışlar. Yan kapağı açmak için koyulan mandal tarzı aparat kapağı takıp çıkartırken oldukça yardımcı oluyor.

Toplarlamak gerekirse, görünüş olarak çok şık duran, montaj sorunu fazla olmayan, iç yapısı geniş, eklenecek fanlar ile soğutma performansı muhtemelen geliştirebilen ve sessizleştirilebilen, sıcaklık göstergeli lcd ekrana sahip ama kısmen kalitesiz malzemeden üretilmiş bir kasa diyebiliriz. Ucuza hazır modlanmış kasa isteyen kullanıcılar için çok cazip bir seçenek olan kasayı, 500W güç kaynağı ve 12cm fanlar ile beraber 140 dolar civarında satacağını söylüyor Firebal.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim