Anlık Bildirim

IBM 120GXP serisi hard disklerde kullanım sınırlaması

IBM'in en son çıkardığı 120GXP serisi hard disklerin ayda maksimum 333 saat çalışmasını tavsiye etmesi büyük bir tartışma başlattı. Bu bilgisayarınızı günde en fazla 11 saat kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Özellikle de bir IBM teknik elemanı ile yapılan görüşmede, bu değerin günde 11 saat bile olmadığı, tavsiye edilen çalışma süresinin günde 8 saat olduğunun ortaya çıkması, birçok site ve haber grubunda büyük tepkiyle karşılandı.

IBM'in böyle bir sınırlama yapması, birçok yorumu beraberinde getirdi. Özellikle 75GXP serisinde yaşanılan problemler göz önüne alındığında, IBM ileride çıkabilecek problemler için kendini bir bakıma güvenceye almaya çalışıyor gibi gözüküyor.

120GXP serisinde kullanıcıların karşılaşabileceği bir problemde, IBM HD'nin günde 11 saatten fazla çalıştırıldığını öne sürüp, garantinin geçersiz kaldığını iddia edebilir. Bu, yeni bir HD almayı düşünen kullanıcıların çok dikkatli düşünmesi gereken bir durum.

IBM'den bu konuda hala bir açıklama gelmemesi de başka bir soru işareti. IBM 120GXP serisinden bir HD almadan önce IBM'den gelecek açıklamayı beklemenizi tavsiye ediyoruz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim