Anlık Bildirim

IBM Deskstar 120GXP Harddisk İncelemesi

IBM belki 40 Gb\tabaka oranına son geçen oldu ama xbitslabs'ın yaptığı testlere göre 2 Mb ön bellekli 7200 rpm klasındaki en hızlı harddisk oluğunu kanıtladı. Testte Western Digital'dan WD800BB, WD1000BB, Seagate'den Barracuda ATA IV ve Maxtor'dan D740X-6L katılmış. Ne yazık ki Western Digital'in 120 Gb'lik modeli katılmamış. Halbuki o model diğer modellerin hepsine baskın gelip IBM'in karşısına çıkabilecek tek modeldi.

Neyse testlerin çoğunda IBM yüksek performans göstermiş ve diğer bütün rakiplerini %8-%12 arasında fark atarak saf dışı etmiş. Yani 2 Mb ön bellekli katagoride yeni kral IBM Deskstar 120GXP. Diğer yandan IBM çok fazla ısınmış ve kafa hareketleri sırasında rahatsız edici bir ses çıkarmış. Ne kadar rahatsız edici olduğu denemeden kimse bilemez. Onun için denemeden almayın derim.

IBM Deskstar 120GXP serisinde üç faklı modelle kullanıcıların karşısında bu modeller 40GB, 80GB, 120GB. Yani IBM tüm bu performansı bir çok seviyeye dağıtmış durumda. Kısaca sadece isminde gözüktüğü gibi anlaşılan 120 Gb'lik modeli almak zorunda değilsiniz. Her plaka 40 Gb tutmakta ve modellere göre içerdiği plakada değişmekte. Maxtor ve Seagate gibi firmalar ise aynı tekniği uygulamakta ama 60 Gb'lik modelde iki plaka olmasına rağmen bir plakanın sadece yarısı kullanılmakta. İşte satış taktiği. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim