Anlık Bildirim

İlk Mobil Workstation

Nvidia, ilk defa mobil olarak profesyonel grafik uygulamalarında kullanılmak üzere bir grafik chip'i çıkardı. Bunun adı "Quadro2 Go".

Nvidia Notebook'da profesyonel Quadro2 ekran kartı serisini devam ettiriyor. Bu ekran kartını içeren bir notebook ile 3ds max, AutoCAD, Catia™, I-DEAS™, Lightwave™, Maya™, Mechanical Desktop™, MicroStation™, Pro/Engineer™, Softimage™, Solid Edge™, Solidworks™, Unigraphics™ gibi uygulamaları çalıştırmak ve editlemek artık zor olmayacak. Nvidia aynı zamanda böyle bir pazarı da ilk defa yaratıyor. Zira son zamanlarda artan hız (Pentium III-M) ve azalan pil harcaması ile bunlar mümkün olabildi. Nitekim eskiden bu chip'i içeren bir notebook'un ömrü fazla olamazdı ama artık olabiliyor.

Basın açıklamasında ilginçbir not dikkatimi çekti doğrusu. Bu güç tasarrufu yönetimi PowerMizer ile dinamik hız ve ona göre voltaj ayarlaması yapılabiliyor.

Grafik Çekirdeği :64-bit DDR veya 128-bit SDR

Saniyedeki Üçgen Miktarı: 17 Milyon

Saniyedeki Piksel Sayısı: 286 Milyon

Hafıza Veri Yolu Genişliği: 2.9GB/s

Buradan kabaca bir hesap ile grafik çekirdeğinin 143 Mhz'de çalıştığını görebiliyoruz. İlginç olan ne güç harcaması ne de güç tasarrufu teknolojisi olarak adlandırılan PowerMizer hakkında ayrıntılı bilgi verilmemesi. Rakiplerinin üstüne basarak duyurdukları güç tasarufu hususunda Nvidia'nın duyarsızlığı şüphe doğurmuyor değil. Bu arada bu chip'li ilk notebook'u Fujitsu Siemens firması sunacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim