Anlık Bildirim

İlk SATA DVD Yazıcı Plextor PX-712SA DVD+/- R/RW

Hatırlarsanız Intel'in yeni çipset serisi i915 ve i925 ile birlikte artık IDE kontrolcüsü sadece tek kabloya yani iki sürücüye izin verecek şekilde düzenlendi. Buda artık SATA'ya geçişin ortalarında olduğumuzun işareti. Bu slot kaybını Intel toplam 4 Sata portu ile yeterince telafi etmişti. Ama telafinin başarılı olması için optik SATA aygıtların çıkması kesin olarak gerekmekte.

Daha öncelerde MSI'ın XA52P modeli CD yazıcısı ve DVD okuyucusu kavramını SATA ile buluşturmuş idi. Şimdi de Plextor testlerde boy göstermeye başladı. Sata'nın bariz avantajları arasında daha ufak ve ince kablo, Slave/Master ayarlarının olmaması ve tabi ki stabilite gösterilebilir. Kısaca geçiş optik sürücülerin üst seviyeleri içinde geçerli. Özellikle birden fazla sürücüye aynı anda hükmetmek isteyenler için ideal.

Test sonuçları paralel IDE modelinin aynısı çıkmasıda doğal. Şimdilik bazı ufak tefek SATA kontrolcüsü uygulamalarından dolayı bazı pürüzler çıkabilmekte ama esas SATA öndercisi ve pazar lideri Intel'in sürümlerinde bir sorun yok. Tavsiyemiz eğer aradaki fiyat farkını verebiliyorsanız optik yazıcılarınızı SATA almanız. Gelecek için böyle bir tercih güzel olacaktır.

Plextor'ı diğer markalardan ayıran özelliklerden biriside POWEREC™ (lazer güç seviyesini medyaya göre otomatik ayarlama), GIGAREC™ (bir cd'ye 900 Mb'a yakın kayıt yapma ve uyumluluk vaad etme teknolojisi), Q-CHECK™ (yazılan diskin kalite kontrolünün yapılması), SECUREC™ (yazdığınız CD veya DVD'lere şifre koyabilme), SILENT MODE™ (dönüş hızlarından ve erişim zamanlarından -DVD Filmlerde kutudan sessize ayarlı olarak çıkıyor- medya alıcı tepsinin giriş çıkış hızlarına kadar ayar yapabiliyorsunuz) gibi teknolojileri.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim