Anlık Bildirim

İlk Sis-655 İncelemesi, Hesaplı P4 Dual DDR Çözümü

Intel'in Granite Bay veya E7205 çözümü oldukça kaliteli ve performanslı olmasına rağmen 300$ civarındaki anakartlar büyük kullanıcı kitlesinin ayırdığı bütçeden kat ve kat fazla. Sis'de kendi hesaplı dual çözümü ile Pentium 4 chipset piyasasında esecek gibi gözüküyor. Çünkü bu anakartların 150$ ve aşağısında olması bekleniyor. Sis özellikler bakımından da bu chipset ile Intel'in önüne geçiyor. Intel'in modeli Dual DDR-266 sunarken, Sis Dual DDR-333 çözümü sunarak teorik 5.4 Gb/sn ile en yüksek ram veriyolu genişliğine sahip anakart chipseti ünvanını kazanıyor.

Testlerde beklenildiği gibi E7205'e fark atamayan hatta genelde ona yakın ama arkasında performans veren chipset tabii dual veriyollu chipsetler kategorisinde (i850E, E7203, E7205) olduğundan tek veriyollu chipsetlerden ayrılmış. Kısaca en iyiyi isteyen ama alamayan kişiler için oldukça iyi bir tercih olabilecek gibi gözüken Sis-655 yakın gelecekte çok tutulacağa benziyor. Chipset'in güney köprüsü ise Sis-963. Bu çip sayesinde USB 2.0 ve Firewire chipset üzerinde geliyor.

Chipset aynı zamanda overclock'ada uygun tasarlandığı belli çünkü bir çok voltaj ayarı ve Agp/Pci hız ayarlıyıcısı mevcut. Bu arada belirtelim 4 Gb Ram'e kadar desteğinin yanı sıra hem dual hemde tek veriyolu ile çalışabilmekte. Sis-655 chipseti büyük ihtimalle bir çok büyük anakart üreticisi tarafından bolca üretilecek ve desteklenecek onun için incelemedeki AOPEN AX45-4D Max'ın yanısıra Asus, Ecs ve daha belli olmayan başka firmalarıda bekliyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim