Anlık Bildirim

Intel Core 2 Extreme QX9650 satışta

Intel dün itibariyle 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerini lanse ederek piyasaya sürmeye başladı. Bu konuda detaylı bir ana sayfa haberimiz zaten mevcut. Intel'in ilk olarak duyurduğu 45nm üretim teknolojisine sahip Xeon işlemcileri bir kenara bırakırsak eğer firmanın masaüstü kullanıma uygun olan ilk 45nm işlemisi Core 2 Extreme QX9650 oldu ki Ocak ayına kadar da Intel'in masaüstü için 45nm üretim teknolojisine sahip tek temsilcisi olacak gibi gözüküyor. Yorkfield kod adı ile bilnen 4 çekirdekli işlemci ailesinin de ilk temsilcisi olan işlemci model tanımlamasından da anlaşılacağı üzere Intel'in "extreme" serisi dahilinde yer alıyor. Yani bu işlemci yüksek performans ve bir o kadar da overclock potansiyeli veriyor. Bilindiği üzere Intel'in extreme serisi işlemcileri çarpan kilidi açık olarak geliyorlar.
Intel Core 2 Extreme QX9650, 3GHz'lik saat hızına sahip. LGA775 formundaki işlemci ayrıca 1333MHz'lik FSB hızını da destekliyor. 4 çekirdekli işlemci üzerinde 12MB seviye 2 bellek yer alıyor. Bellek dağılımı ise 6MB+6MB olarak belirlenmiş. Zira işlemci üzerinde 2 adet çift çekirdekli ve 6MB bellekleğe sahip Wolfdale kod adlı işlemci zarı birarada bulunuyor. 130 watt'lık gü tüketimine sahip olan işlemci an itibariyle Intel'in en güçlü cpu olma iddiasında. Mimariye eklenen yeni komut setleri ile özellikle çoklu ortam uygulamalarında ciddi performans artışıs sağlaması beklenen işlemci ayrıca yeni bir soğutucu ile geliyor. Daha önce de belirttiğimiz üzere Intel, 45nm üretim teknolojisine sahip "extreme" serisi işlemcilerinde Zalman türevi yeni ve mevcut soğutmaya göre çok çok daha verimli ve iddialı olan özel bir soğutucu kullanmaya başlıyor.
Intel Core 2 Extreme QX9650 1000'lik alımlarda 999$ olarak belirlenmiş durumda. Tabi son kullanıcı fiyatının ise ortalama 1050-1100$ arasında olması bekleniyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim