Anlık Bildirim

Intel Pentium 4-M ile Mobil Pentium 4 Serisi Çıktı

Intel beklenileni geçtiğimiz haftalarda yaptı ve mobil işlemcilerde Pentium 4 1.6 , 1.7 Ghz işlemcilerini duyurdu. İşlemciler 0.13 micron mimarisine dayanan Northwood çekirdeğini içeriyorlar. Bu çekirdek sayesinde 512 Kb L2 ön belleğe de sahipler. Beraberlerinde gelen anakart chipseti ise I-845D'in mobil versiyonu yani I-845MP. Chipset PC-2100 yada diğer adı ile DDR-266 formatındaki DDR ram'leri destekliyor. Mobil dünyada ilk DDR'a geçiş bu yüzden önemli. Aynı zamanda SDRam gibi 3.3Volt yerine DDR 2.5 Volt ile daha enerji tasaruflu bir chipset.

Daha ilerde Intel entegre grafik çekirdeği olan I-845MZ diye ikinci bir chipsetde duyuracak. İşlemciler SpeedStep destekli normalde 1.3V'da çalışırken 1.2 Ghz'e düştüklerinde 1.2V'da çalışıyorlar bu sayede 2 Watt'tan daha az eneji tüketiyorlar.

İşlemcilerin gerçekten çok pahalılar aynı zamanda I-845MP'de çok pahalı yani Penitum III-M serisi ile aralarında fiyat bakımından oldukça fark olucak. Fiyatlar ise sırasıyla 1.7 Ghz, 1.6 Ghz için 508$, 401$. Chipsetin fiyatı ise 43$. Chipset genelde anakart maliyetini etkiliyen en önemli faktördür.

Fiyat konusunda tek güzel olacak şey Intel'in Nisan ayında iki daha az hızda çalışan Pentium 4-M işlemcileri çıkaracak olması. Bunlar Pentium 4-M 1.5 Ghz , 1.4 Ghz. Bu sayede fiyatlar biraz düşecek. Birde Intel dışında chipset üreticileri Ali, Via, Sis'in chipsetleri ile yakın zamanda chipset fiyatlarıda düşecek. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim