Anlık Bildirim

Intel'den 12 Yeni Mobil İşlemci

Intel'in bir çok en performanslı Pentium III-M 1.2 Ghz işlemcisinden entegre grafik kartı içern 830MG ve 830M anakart chipsetlerine kadar bir çok yeni ürün duyurdu kısaca bu ürünler aşağıda.

  • Bu yeni işlemcilerin çoğu oldukça önemli ama en önemlilerinden biri Intel'in Mobil hız rekorunu daha da yukarı çıkaran Mobil Pentium III-M 1.2 Ghz. Daha önceki Mobil Pentium III-M 1.13 Ghz idi.

    Bunun yanında Intel 0.13 Micron Tualitin çekirdeğini "Ultra Low Voltage" (ULV-Ultra Düşük Voltaj) ve "Low Voltage" (LV-Düşük Voltaj) seviyesine de indirmiş durumda. Tabii bu Taulitin çekirdekli düşük voltaj'da çalışan tüm işlemciler çekirdeğin getirdiği yeni özelliklerden de yararlanmaktalar. ULV sınıfında yeni işlemci "Mobil Pentium III-M 700 MHZ ULV" işlemcisini piyasaya sürdü. Bu işlemci güç koruma modunda 300 Mhz'e kadar inerek 0.95 Volt'ta 0.5 Watt'tan az enerji harcamakta. Tüm hızında çalışırken ise 1.1 Volt ve 1 Watt güç tüketmekte, Ancak sistem 100 Mhz FSB hızında çalışmakta.

  • LV (Low Voltage) sınıfında ise Intel hem 100 Mhz hemde 133 Mhz FSB desteği vermekte. İşlemciler 733 Mhz'den 800 Mhz'e kadar değişmekte.

  • Celeron sınıfında da bir çok işlemci anons edilmiş durumda Bunlardan ilki Low Voltage sınıfı bir işlemci olan Mobil Low Voltage Celeron 650 Mhz . Aslında bu işlemci ilk Tualitin çekirdeğini içeren Celeron sınıfı mobil işlemci, onun için ayrı bir önemi var. 0.13 micronda üretilmekle beraber 100 Mhz FSB hızında çalışmakta ve 256 Kb L2 ön belleğe sahip ki bu diğer Celeron'ların 1.15 Volt'ta çalışmakta ve 1 Watt'tan az enerji tüketmekte.

  • Mobil Celeron'lar ise hızları 733-933 arası 100-133 Mhz FSB hızlarında değişmek üzere bir çok modelde anons edildiler. Ancak hala eski Cu-Mine çekirdeğini kullandıklarından dolayı enerji tüketimleri 3 Watt seviyesinde ve 128 Kb ön bellek içeriyorlar.

  • Intel'in diğer bir yeniliği ise yeni anons ettiği Celeron sınıfı işlemciler ile birlikte pazara sunabileceği 830M ve 830MG chipsetleri. Bu Chipsetler M versiyonu performans kısmına yönelen ekran kartı sistemi içerirken MG versiyonu daha ziyade fiyat ağrılıklı kısma yönelik.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim