Anlık Bildirim

Kısa kısa haberler

Yazılımsal CrossFire geliyor

Ati yeni sürücüsünde x1900GT için yazılımsal olarak CrossFire çalışmasını sağlayan desteği verecek. Bu sayede artık Master, Slave ekran kartı bulma ve kablo ile bağlama derdi bitiyor. Tek sorun Ati'nin daha öncesinde Master, Slave kombinasyonu sayesinde daha verimli çift ekran kartı desteği verdiğini söylemesi idi, yakında çıkacak testler ile bu durum netlik kazanacak.

Microsoft DirectX'e fizik arabirimi mi ekliyor

Artık günümüzde herşeyin API (Yazılım programlama arabirimi) ile programladığı için ve bunu en iyi başaran firma Microsoft olduğu için bu büyük bir gelişme olabilir. Firma açıklama resmi açıklama yapmasada verdiği iş ilanında "Direct Physics" yazılım takımı için GPU programlaması hakkında tecrübeli kişiler aramakta. Microsoft, Havok fizik motoru tam gelişme şansı bulamadan DirectSound, Direct3D, DirectInput, DirectDraw, DirectShow, DirectPlay gibi modüllerden oluşan DirectX API topluluğuna DirectPhysic 'i eklemesinin firma için aslında o kadar da zor birşey olmayacağı kaçınılmaz bir gerçek.

Samsung Blu-ray, HD-DVD Kombo sürücüsü üzerinde çalışmaya başladı

Hali hazırda HD-DVD yazıcıların 500$, Blu ray yazıcıların 1000$ olduğu ortamda universal bir yazıcı almak sizi optik medya standartı savaşından kurtarma ihtimali mevcut. Zira HD-DVD yazıcılar alırken ucuz ama yazılabilir diskleri Blu ray medyaları ile hemen hemen aynı fiyatlar tabii BD-RE'nin şimdilik sınırı 50 GB, HD-DVD-RW'ın ise 30 GB olduğu düşünülürse aynı fiyata ekstra 20 GB depolamak mümkün. Nihayetinde en azından bir kaç sene daha kazanan belli olmayacağından şimdilik ikisini birden yazabilen ve okuyabilen optik sürücünün size büyük avantaj sağlayacağı kesin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim