Noveto isimli ses teknolojileri şirketi, sesi ultrasonik dalgalar aracılığıyla doğrudan kulağa ışınlayan özel bir hoparlör geliştirdi. Geleneksel hoparlörlerin ve kulaklıkların sonunu getirecek SoundBeamer 1.0 isimli hoparlör sayesinde, kullanıcılar çeşitli kaynaklardan gelen sesleri sanki görünmez bir kulaklık takıyormuşçasına başkalarını rahatsız etmeden duyabiliyor. Ayrıca kişi kulaklık takmadığı için de ortamdaki diğer sesleri net bir şekilde işitebiliyor.
Ayrıca Bkz. "Apple, 6G için kolları sıvadı"
İlginizi Çekebilir
Kulaklık ve geleneksel hoparlörlerin sonunu getirebilir
SoundBeamer 1.0 isimli fütüristik hoparlör, DSP algoritmaları kullanarak ultrasonik dalgalar üretiyor ve 3 boyutlu algılama modulüyle kişinin kulağını gerçek zamanlı olarak takip ederek, dönüştürücü dizisi yardımıyla bu dalgaları havaya itiyor. Karşı taraftaki kişinin kulağının çevresinde ses cepleri oluşturan ultrasonik dalgalar, daha sonra normal akustik dalgalar olarak duyulabilir hale geliyor. Ancak bu sesleri yalnızca hoparlörün menzilindeki kişi duyabiliyor. Kulağa biraz garip gelse de siz bir odada son ses müzik dinlerken, aynı odadaki diğer kişiler hiç bir şey duymuyor.
Bilgisayar, tablet ve telefon gibi cihazlarla Bluetooth ile eşleştirilebilen hoparlör, kulaklık olmadan gizlilik içerisinde bir ses deneyimi vadediyor. Ayrıca 3 boyutlu ses teknolojisine de sahip olan SoundBeamer 1.0, bu sayede sesin geliş açısını gerçekçi bir şekilde ayarlayabiliyor ve uzamsal ses deneyimi sunuyor.
Dünyayı kulaklıkların ve hoparlörlerin ses kısıtlamalarından kurtarma vizyonuyla yola çıkan Noveta, SoundBeamer 1.0 isimli hoparlörünün önümüzdeki yıl satışa sunulacağını açıkladı.
https://apnews.com/article/new-tech-device-sound-beaming-noveto-38327ae5fe116080a5eaf2374eb0f5c8 Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:



1.0tce 115hp + lpg + cvt otomatik + 4x4 olursa türkiyede de iyi bir fiyatlandırmayla çıkarsa peynir ekmek gibi satar.
Beş yıl gibi uzun bir süre içerisinde yeni bir petrollü araba çıkarmaları saçma bence. Bunu duster diye çıksrmamasının diğer sebebi de satışların düşüklüğü olabilir
Konuyu bu şekilde sunmak magazin medyası yaklaşımı...
Bu tür aletler hiçbir şeyin sonunu getirmeyecek. Zaten böyle bir iddiaları yok.
Kaliteli ses konusunda ise hiç ama hiçbir iddiaları yok.
Özel uygulamalar için geliştiriliyor.
Örneğin bir müzeye gittiniz... Bir sanat eserinin önündesiniz... Sadece sizin duyabileceğiniz bir sesle eser hakkında bilgi alıyorsunuz... Veya bir markette bir rafın önünde durdunuz... Yine sadece sizin duyabileceğiniz bir sesle hangi ürünlerde indirim olduğu bilgisini alıyorsunuz...
Tutar mı, tutmaz mı bilinmez. Teknoloji tarihi böyle çöp olmuş buluşlarla dolu.
Daha fazla bilgi edinmek için youtube'da directive sound technology yazıp arama yapabilirsiniz.