Anlık Bildirim

Lastik Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şehir içi ya da şehirler arası yolculuklarda rahat ve dilediğiniz gibi seyahat etmek için arabanızla yolculuk ediyorsanız, aracınızın her türlü ihtiyacınız en iyi şekilde gidermelisiniz. Mekanik bakım

Şehir içi ya da şehirler arası yolculuklarda rahat ve dilediğiniz gibi seyahat etmek için arabanızla yolculuk ediyorsanız, aracınızın her türlü ihtiyacınız en iyi şekilde gidermelisiniz. Mekanik bakıma ek olarak önemli bir yeri olan lastikleri, düzenli aralıklarla kontrol etmeli ve gerekli olduğunda değiştirmelisiniz. Peki lastik değiştirme zamanı geldiğinde yeni lastiği seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

İşte lastik seçimi sırasında üzerinde durulması gereken etkenler:

Boyut Olarak Aracınıza Uygun Lastiği Seçin

Lastik seçerken araç sahiplerinin en sık düştüğü hataların başında yanlış boyutta tercih yapmak gelmektedir. Nasıl binek bir aracı büyük boyutlardaki lastiklerle arazi aracı haline getiremeyecekseniz, aynı durum arazi araçları için de geçerlidir. Aracın standartlarına uygun olmayan lastikler, arabanın sahip olduğu dengenin bozulmasına ve kaza gibi istenmeyen durumların ortaya çıkmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu durumları göz önünde bulundurarak araçta seyahat eden kendinizin ve sevdiklerinizin güvenliği için aracın kılavuzunda yer alan boyutlarda lastikleri almalısınız.

Lastiğin Üretim Tarihini Dikkate Alarak Tercih Yapın

Her ürünün bir raf ömrü vardır, lastikler de buna dahildir. Ne kadar iyi koşullarda saklanırsa saklansın; üretim tarihi üzerinden 5 yıl geçmiş olan otomobil lastikleri ve diğer lastik modelleri, sertleşerek özelliklerini yitirmektedir. Bu yüzden lastik satın alırken modelin üretim tarihlerini öğrenmeli ve üretimi üzerinden ortalama 2 yıl geçmiş lastikleri tercih etmelisiniz. Bu konu, aracınızla güvenli bir şekilde seyahat edebilmeniz için son derece önemlidir.

Aracınızı Hangi Mevsim Şartlarında Kullandığınızı Göz Önünde Bulundurun

Kış aylarının sakin ve az yağışla geçtiği şehirlerde tercih edilebilecek lastikler ile sert ve çok yağışla geçtiği şehirlerde değerlendirilebilecek lastikler arasında farklar vardır. Kış aylarının son derece çetin olduğu bölgelerde kış lastikleri daha önemliyken diğer bölgelerde 4 mevsim lastikler kullanılabilmektedir. Ama şu unutulmamalıdır ki; kış aylarında her zaman kış lastikleri takılmalıdır, çünkü yaz lastikleri, kış şartlarında tehlikeli durumlara sebebiyet verebilmektedir.

Eğer siz de otomobil lastiği almak istiyor ve güvenilir bir kurum arıyorsanız, Lastik Borsası’nı ziyaret edebilirsiniz. Michelin, Goodyear, Bridgestone, Pirelli, Continental ve Lassa gibi alanında uzman markaların imzasını taşıyan lastikler içerisinden aracınız için en uygun modeli bulabilir ve kolayca satın alabilirsiniz.

https://www.lastikborsasi.com/lastik-c-283608

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim