Anlık Bildirim

LDT ve NUMA

   Amd'nin bombaları. LDT (Lightning Data Transport) uzun zamandır biliniyordu. Biraz anlatayım. Zaman içersinde işlemciler hızlandıkça kuzey ve güney köprüleri arasındaki hız yeterli kalmamaya başladı. Bundan dolayı Amd LDT teknolojisini kullanmaya başlayacak. İkincisi ise NUMA (non-uniform memory-access) yani eşit şekilde olmayabilen hafıza erişimi. Amd yeni 64-bit'lik işlemcisi "Hammer"'da bunları kullanmayı planlıyor. LDT ise firmalar arasında oldukça rağbet gördü ve Nvidia dahil 10 şirket LDT'yi lisanslamak için sıraya girdi. Amd'ye göre 100 şirket bu mimariyi toplam 20-30 LDT tabanlı dizaynda kullanmayı planlıyor. Zira LDT'nin seri olduğu düşünülürse bu oldukça normal.

   Numo'ya biraz girmek gerekebilirse Intel'in 64 bit'lik 2, 4, 6, 8 işlemcili makinalarda her işlemci hafıza yolunun belirli bir kısmını kullanabilmesi planlanıyor. NUMO bunun aksine işleminin istediği kadar hafıza veriyolunu kullanmasına izin veriyor.

Ayrıntılı bilgiler için bu yazıları okuyabilirsiniz
Nvidia, Others Jumping Aboard AMD's Bus

AMD to drop EV6 bus in upcoming Hammer microprocessors

Not : Çift yönlü 16bit bağlantıda LDT 6.4 Gbyte/sn hızlarına ulaşabilmekte. Bunun için ayrıntıyada buradan ulaşabilirsiniz
AMD's System Bus Initiative: Lightning Data Transport (LDT)

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim