Anlık Bildirim

LG ve Philips' ten ince kasaya sahip CRT ekranlar

LCD ekranlar yavaş yavaş oturan teknolojisi ve düşen fiyatları ile eski CRT' lerin yerini tamamen almaya başladılar. Ofiste masaüstünde, ve duvara monte edilen plasma televizyonlar derken eski büyük CRT tüplü ekranları çok az yerde kullanmaya başladık. Fakat büyük tüplü ve hantal CRT' leri hala vazgeçilmez kılan yegane özellikleri ise filimlerde ve oyunlardaki hızlı sahnelerde LCD ekranlar gibi bulanıklaşmamaları ve blur efekti oluşturmamaları. En kaliteli LCD ekranlarda bile bu tarz sorunlar az da olsa yaşanıyor. Bu sebeple hala yüksek görüntü kalitesine ihtiyaç duyulduğu zaman CRT' ler favori.

LCD' ler sürekli gelişmelerine ve bozulma efektlerini düzeltmelerine rağmen yapılarında bulunan sıvı kristallerin (Liquid Cristal Display) tepkime süreleri ile sınırlı bir teknolojiye sahipler. Yani ne kadar gelişirse gelişsin, sınır kristallerin izin verdiği yere kadar. Bunu bilen ve eski dost CRT' yi tekrar şahlandırmak isteyen iki firma Philips ve LG ortak bir teknoloji geliştirdiler. Adına “Thin CPTs” (colour picture tubes) verdikleri teknoloji CRT ekranların arkaya doğru uzanan tüplerini kısaltmaya yönelik ve ilk meyvesini ocak ayında CES fuarında gösterdi. 32" lik bir ekran (81 ekran) 35 cm kasa derinliğine sahip ve Güney Kore satış fiyatı yaklaşık 1500 dolar civarında. Aynı boyutlardaki LCD ekranlara çok iyi denilebilecek bir fiyat.

LG ve Philips' ten ince kasaya sahip CRT ekranlar

Bu alanda birleşerek LG.Philips markası altında üretim yapan firmalar, yeni CRT tüplerin bir kaç sene içerisinde 25cm derinliğe sahip kasalara bile sığabileceğini açıkladılar. Tamam belki 10-15cm derinliğe sahip plasma LCD ekranlara göre hala 10-20cm fazlalıkları var fakat görüntü kalitesi ve fiyat avantajı göz önüne alındığında çok cazip seçenekler haline geliyorlar. CRT' ler 2005 yılında tekrar canlanacak gibi duruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim