Anlık Bildirim

LightScribe büyük destek kazandı

Geçtiğimiz yılın Mart ayında haberini yaptığımız lazer ile CD üzerine resim/yazı işleme teknolojisi kazandığı büyük destek ile yoluna devam ediyor. Böylece yıllardır cd kalemlerinin çirkin görüntülerine mahkum olan son kullanıcılar satın aldıkları DVD yazıcı ile beraber anında fazla yer kaplamak ve bakım yapmaksızın bu teknolojiyede sahip olmuş oluyorlar. Böyle bir teknolojinin tek rakibi DVD yazıcınızın içine entegre edilmiş bir mürekkepli baskı sistemi olabilir (printer) olabilir.. Fakat tahminen o teknoloji gelişinceye kadar LightScribe çoktan daha da gelişmiş sürümlerine kavuşacak.

Üstelik teknolojinin hem sürücülere hem de yazılabilir disklere ilavesi uoldukça ucuz.. Şu anda daha emekleme döneminde olan teknolojiyi içeren sürücüler 10$ ekstra maliyetten satılırken medyalarda daha ucuzlama pek yaşamadı DVD-R'lar %50, CD-R'lar %100 ekstra maliyetten satılmakta ama Dual Layer (DL- Çift katmanlı) medyaların 45$'lardan 10$'lara düştüğü düşünülürse medyalardaki fiyat farkının zamanında HP'nin iddia ettiği gibi sadece 0.02$ olacağı düşüncesi oldukça mantıklı.

Şimdilik Nero'nun son sürümü destekleme başladı, HP'nin dahili ve LaCie'nın harici sürücüleri piyasada bulunabiliyor. Aynı şekilde medyada tedarik etmek mümkün işte tüm destek veren firmalar ; Hitachi-LG, Lite-On, Philips, Toshiba, LaCie ve BenQ.

Yazılım tabanında ise Cyberlink, InterVideo, Nero, Roxio, Sonic, SureThing gibi ünlü firmalar var. Teknolojinin yegane kötü yanı ise basımın yazmaya göre daha uzun sürmesi. İlerde bu düzeltilebilir ama resimli güzel bir baskı yapmak istediğinizda 10 Dk'yı aşan ekstra sürelere alışmanızda fayda var.

Bir yegane sorunda şimdilik normal veri yazımı sonrası baskı için çıkarıp ters çevirip tekrar takma zorunluluğu ilerde bu zahmetten kurtulabilirsek daha da sevindirici olacak. Lazerin tipinin ve yazma esnasında ömrünün azalması ise başka bir etken. Diğer yandan çok fazla bu özelliği kullanmayacak olan ve sık sık kopyalama yapmıyacak kişiler için bir sorun yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim