Anlık Bildirim

Logitech MX700 Kablosuz Optik Fare İncelemesi

Kablosuz ve optik fareler her ne kadar çekici gözüksede aslında çok büyük sorunları var. Birincisi bu MX700'e kadar hiç bir sıkı oyuncuya tavsiye edilmiyordu zira mouse'un hızı çözünürlüğü hareketli oyunlar için yeterli değildi. Diğeri ise pil sorunu idi. Çünkü mouse'unuzun pilini şarj etmek için pili yerinden çıkartıp şarj makinesinde şarj ettikten sonra tekrar yerine takmak gerekiyordu ki sık sık şarj edilmesi gereken modellerde bu ızdırap halini alıyordu.

Logitech bu modelinde ilk önce optik ve kablosuz modeli bir oyuncunun kullanabileceği hale getirmiş. Bunu saniyede 8000 resim çeken (Microsoft'un ilk modelinde 2500, Explorer 3.0'da 6000) ve 800 dpi çözünürlüğe sahip MX motorunu entegre ederek başarmış.

Diğer bir sıkıntı ise radyo dalgası ile haberleşmeden dolayı kabloya göre hafif bir gecikme yaşanamsıydı ama Logitech bu sorununda üstünden geldi ve hızlı bir sistem kullanarak saniye 140 Hz hızında bilgi aktaran bir sistem geliştirerek (Ps2 40 Hz , Usb 125 Hz bundan dolayı 125 Hz'de çalışıyor sistem) gecikme olayınıda halletti. Bu saniyede en sıkı Counter'cılar bile bu optik ve kablosuz fareyi alabilir. Pil sorunu ise şöyle çözülmüş. Fare kullanılmaığı zaman şarj edici yerine konuluyor ve bu sayede hiç şarj sorunu yaşanmıyor. Aynı zamanda 2 AA şarj edilebilir pil kullandığından istenirse değiştirilebilir. Farenin üzerinde 8 tuş olduğunu bir çok ele uygun olduğunu scroll tuşunun tık tık tık sesli yerine sessiz çalıştığınıda belirtelim. İlginç ibr notta fare yerini ve konumunu bir önceki haliyle karşılaştırabilmek için saniye toplam 4.7 Megapiksellik resim çekiyor :) Bu kadar yüksek teknolojinin bedeli ise 79 $. Kısaca piyasadaki en iyi fare ve en pahalı fare.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim