Anlık Bildirim

Matrox'tan ATi Eyefinity'e yanıt: 8 monitör destekli M9188

Matrox'tan ATi Eyefinity'e yanıt: 8 monitör destekli M9188

ATi Radeon HD 5870 Eyefinity6 modeliyle tek bir ekran kartı üzerinden 6 monitöre olanak tanıyan AMD'ye yanıt Nvidia'dan önce Matrox'tan geldi ve firma profesyoneller için hazırladığı yeni ekran kartıyla 8 monitörü aynı anda destkelediğini açıkladı. Özellikle 90'lı yıllarda popüler olan ancak daha sonra çalışmalarına profesyonel çözümler üzerinden devam eden Matrox'un, bir süredir çoklu monitör desteği sunan özel kartlar üzerinde çalıştığı biliniyor. Firma tarafından duyurusu yapılan M9188 profesyonel grafik kartında 8 adet mini DisplayPort konnektörüne yer veriliyor.

Tek slot tasarıma sahip olan ekran kartı 2GB video bellek kapasitesine sahip. PCIe x16 ara birimiyle uyumlu olan ve ikinci ekran kartıyla 16 monitörün aynı anda kullanımına olanak tanıyan Matrox M9188, her çıkış için 2560 x 1600 çözünürlüğünü destekleyenbilmekte. Monitör bağlantılarını mini DipslayPort konnektörleri üzerinden yapan profesyonel ekran kartında ayrıca adaptör yardımı ile DVI ve DisplayPort bağlantılarının gerçekleştirilebiliyor. Tek bir kart üzerinden 8 monitör desteği ile enerji verimli bir çözüm hazırladığını belirten Matrox, pazarda iddialı olmayı hedefliyor.

Yüksek miktarda verinin rol aldığı profesyonel görüntüleme pazarı için hazırlanan Matrox M9188, 1995$'lık etiket fiyatı üzerinden önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak.

Matrox'tan ATi Eyefinity'e yanıt: 8 monitör destekli M9188

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17563 kez okundu.
10 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
matrox, Ekran Kartı
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim