Anlık Bildirim

Maxtor MaXLine Plus II 250 GB İncelemesi

Maxtor uzun zaman önce duyurduğu (8 ay) MaXLine Plus II serisini sonunda piyasaya sürdü. Bu serinin aynı kapasitelere ulaşan DiamondMax Plus 9'dan farkı daha iyi bir üretim tekniği ve aslında hitap ettiği kesim. Birde tabii üst seviye kullanıcıların aradığı bazı özellikler var. Bunlardan biri gelişmiş bozulma zamanı. Normalde SCSI disklerde görülen 1.2 milyon saat sonrası bozulma oranı bu diskte bulunuyor. Tabii gerçekten bu değer 337 yıl çalışcağını söylemiyor ama göreceli bir bilgi veriyor. Tam ölçüm sistemi ise 500-1000 kişinin aynı adan kullanıp bir kişinin diskinin bozuluncaya kadar geçen zamanı.

Diğer bir özellik ise 1 yıl yerine 3 yıl garanti. Diğer 8 Mb ön bellek ve sıvı tabanlı mil sistemi (FDB) bu diskte de standart olarak geliyor. Tüm bunlardan sonra Maxtor aslında bu diski sunucularda hızlı bir yedekleme çözümü olarak sunduğu sonucu ortaya çıkabilir. Her ne kadar 400$'lık fiyatı ile biraz yedekleme çözümü olarak iyi bir seçenek olmasada en hızlı erişilebilen bir yedekleme çözümü olacağından bir çok sistem mühendisinin tercihi olabilir. Sistem mühendislerinin mümkün olan başka bir tercihi ise MaXLine II serisi (yani plus'sız) bu modelde aynı kapasitelere ve ömür değerlerine ulaşmakla birlikte, 5400 rpm dönüş hızı ile daha hesaplı bir çözüm olmakta.

Diğer bir satış alanı ise aradıkları garantiyi ve çalışma ömrünü Diamond Plus 9'da bulamayan en üst seviye kullanıcılar. Yinede testlerde en üst seviye kullanıcıları çokda memnun eden sonuçlar vermemiş yeni ürün. Özellikle Western Digital'in son modeli WD2500JB'ye tüm testlerde yenişlmiş. Fakat bu diskin çıkardığı ses WD'in göreceli olarak yarısı kadar olduğundan uzun süreli kullanım yapacakların en önemli tercihi olacağı kesin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim