Anlık Bildirim

Maxtor' un kapasitesi ve hızı büyük yeni yedekleme üniteleri - OneTouch II

Yedekleme üniteleri sürekli kapasite arttırmalarına rağmen, bilgisayara dışarıdan bir arabirim ile bağlanmaları yüzünden belirli bir hız sınırını aşamıyolardı. Her zamanki gibi gelişen teknoloji buna da aştı ve Maxtor, FireWire 800 - USB2.0 arabirimlerini destekleyen harici sabit diskleri üretti.

Bu alanda neredeyse lider olan Maxtor, ilk defa FireWire 800 (800mbit/sn) destekli "OneTouch II" serisi ile hız sorununu tamamen ortadan kaldırmayı amaçlamış. Aslında şu an için, Fireware 400 (400mbit/sn) ve USB 2.0(480mbit/sn) hızları bile oldukça yeterli. Fakat harici sabit diskte saniyede 800mb veri transferi gelecek için oldukça umut verici. Sabit diskin kendisine baktığımız zaman 7200 devir/dk ve 16mb önbellek ile günümüzün ileri seviye sabit disklerinden olduğunu görüyoruz. Yani her iki noktadan baktığımızda hız olarak bir sorun yok gibi gözüküyor. Hatta arabirimin, önümüzdeki senelerde çıkacak olan daha hızlı sabit diskleri de sorunsuz olarak destekleyeceği de açık.

Adından da anlaşılabileceği gibi tek tuş ile yedekleme işlemini gerçekleştiren OneTouch II' ler, yedekleme yazılımı ile kullanıcıya çok kolay bir arayüz sunaken, DriveLock™ özelliği, sabit diskin kaybolması yada çalınması gibi durumlarda verilerin güvenliğini sağlamayı vaad ediyor. Tabi bu özelliğin ne derece güvenli olduğu tartışılır. OneTouch II diskler geriye de uyumlu, yani USB 1.1 destekli sistemler de perofrmanstan ödün vererek kullanılabilirken, FireWare arabirimi sayesinde MacOS sistemlerde de kullanılabiliyor.

Harici disk kutusu mantığı ile çalışan bu ürünlerin içinde, resimde de görebileceğiniz gibi normal masaüstü Maxtor sabit diskler kullanılıyor. Ek yonga, arabirim ve programlar ile, kullancıya çok fonksiyonlu bir yedekleme deposu olarak dönen OneTouch II, performans olarak bakıldığında, bilgisayara direk anakart üzerindeki disk kontrolcüsü ile bağlanan internal sabit diskler ile aynı performansı sunamasada, arabirim çeviriminden kaynaklanan sebepler ile bir nebze daha yavaş. Ama emsalleri olan diğer harici disklere göre oldukça performanslı.

 

Maxtor' un kapasitesi ve hızı büyük yeni yedekleme üniteleri  -  OneTouch II

 

Şu anda sadece 250 ve 300GB' lık modelleri bulunan OneTouch II serisi, hitap ettiği pazarın standardını bir basamak daha yukarı çeken ürünler. Harici sabit disk ile yedekleme işlemini daha hızlı gerçekleştirmek isteyenlerin en iyi seçeneği. Maxtor önümüzdeki 1 sene içerisinde 500GB' lık bir modeli de üreteceğini duyurdu. Bu arada 250GB' lık model 330 dolar civarında iken, 300GB olan model 380 dolar civarında bir satış fiyatına sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim