Anlık Bildirim

Microsoft Kişisel Medya Merkezi (PMC-Personal Media Center) ayrıntıları

Dünyanın en büyük yazılım şirketi şimdi de bize yepyeni bir aygıt sunmakta. Bu aygıt elde taşınabiliyor Windows Media Player 10 sayesinde her türlü video görüntüsünü cihazın kendi formatına çevirip senkronize edebiliyor. Mesela Creative Labs'ın Zen modeli depolama olarak 1,8" inch'lik 20 Gb disk kullanıyor, 7 saat video görüntüsü veya 20 saat Mp3 çalabiliyor. Ekranı 320x240 piksel çözünürlükte ve boyutlarıda 14.4 x 8 x 2.69 cm ve 340 gr.

  

Bilgisayara USB 2.0 ile bağlanmasına rağmen video dosyalarını kendi formatına çevirdiği için aktarım tahmin edildiğinden uzun sürüyor zira ilk önce bir sıkıştırmadan başka sıkıştırmaya geçmek gerekiyor. Buda 1,5 saatlik videonun günümüzün en güçlü işlemcileri ile anca yarım saatte aktarılabildiği anlamına geliyor. Hele standart bir Pentium 4 2.26 Ghz gibi bir işlemciye sahipseniz 45 dakika beklemeniz olası. Kişisel görüşümüzce bu tür cihazlar gelecekte çok popüler olacak.

Microsoft Kişisel Medya Merkezi (PMC-Personal Media Center) ayrıntıları

Tabii 640x480 piksel çözünürlüğe, 100 gr seviyelerine, aynı pil ömürlerine ve 0,85" disklere sahip oldukları zaman. Microsoft her zaman ki gibi yeni bir sistemi olduğundan erken piyasaya sokmaya çalışıyor gibi gözüküyor. Bunu daha önce Tablet PC, Pocket PC ve Media Center Edition gibi platformlarda gördük. Diğer yandan tam zamanı gelen Mp3 Çalıcı piyasasını ise Apple'ın iPod'una kaptırdılar. Yani acaba erken girmek platformu öldürür mü yoksa yer tutmanızı mı sağlar göreceğiz. Cihazların fiyatları ise 500$ seviyesinde

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim