Anlık Bildirim

Microsoft'un parmak izi okumalı yeni klavyeleri duyruldu

Dünya devi şirketin yaptığı araştırmaya göre internet üzerinde bir kullanıcının toplam 15 ayrı siteye giriş yapması ve bunlar için belirlediği şifreleri girmesi gerekiyor. Bunlar için çok önemli olmayanlara aynı şifreleri verseniz bile her seferinde kullanıcı adını ve şifreyi yazmak vakit kaybından başka bir şey değil. Sonuçta Microsoft sadece web üzerinde kullanabilecek parma izi ile otomatik kullanıcı adı / paralo girme işlemini yapabileceğini klavyelerini veya harici parmak izi tarayıcılarını piyasaya sundu.

        
Microsoft'un parmak izi okumalı yeni klavyeleri duyruldu

Bunu aktive etmeniz için yapmanız gereken tek şey sitede giriş yapmak istediğiniz yerin üzerine gelmek imleçin çıkması için tıklamak ve sonra parmak izi tarayıcısına dokunmak. Bundan sonra bilgileri son kez el ile gireceksiniz. Daha sonra siteyi ziyaret ettiğinizde login olmanız için gereken tek şey parmak izi tarayıcısına dokunmak. Böyle bir klavye, fare setinin fiyatı 110$ tek başına satılan okuyucu ise 55$. İlerde parmak izi teknolojisi geliştikçe notebook'larda kullanılmaya başlanması an meselesi.

Microsoft'un parmak izi okumalı yeni klavyeleri duyruldu

Bunun dışında firma bluetooth ile veri iletişimi yapan klavye, fare setinide duyurdu. Yalnız bu setlerde gelen usb vericisini bilgisayarınıza hala takmak zorundasınız zira bluetooth standartında böyle bir özellik yok. Son olarak ise Zoom özelliğinin bazı klavyelere eklenmiş olması resimlerden, ufak fontlu emailere yada görmekte zorlandığını çoğu şey için kullanılabiliyor fakat yazılım desteği şart. Son olarak diğer klavyelerden fazla farklı olmayan ama 6 °C açı ile uzun vadede bileklerin yorulmasını engelleyen Comfort (konfor) sürümüde seçim arasında insanı zorluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim