Anlık Bildirim

Mirai DML-522W100 - Bu fiyata 22" widescreen LCD

LCD ekranların fiyatları düşmeye devam ediyor. 2 sene öncesine kadar 15'' lik bir LCD bile normal son kullanıcı için satın alınabilirlik sınırlarının çok dışında kalırken bugün 17'' LCD ekranlar neredeyse standart olacak fiyatlara kadar gerilediler. 17'' üzeri LCD ekranlarda ise son zamanlarda multimedya uygulamalar için daha uygun olan wide screen (geniş ekran) modeller baskın hale geldi.

Belirttiğimiz gibi artan talep ve düşen LCD panel maliyetleri ile beraber her marka ucuz yollu LCD ekran üretmeye başladı. Bu haberde söz konusu olan ürün ise Mirai' den. Tam 22'' boyutunda ve en dikkat çeken özelliği 200£ civarındaki fiyatı ile 1680 x 1050 çözünürlük sunan Mirai DML-522W100, 5ms tepki süresi, 700:1 kontrast oranı, DVI girişi, 2x2W gömülü speaker, 170 derece yatay ve 160 derece görüş açısı ile kağıt üzerinde oldukça yeterli özellikler sunuyor.

Ön tarafı gri, arkası siyah plastikten imal edilen DML-522W1002' ün kontrol paneli montitörün alt tarafına konumlandırılmış. Kontrolünün biraz zor oduğu belirtilen bu panel, çok detaylı ayarlar olmadığından dolayı fazla kurcalamak zorunda kalmayacağınız için önemli bir sorun teşgil etmiyor. Monitörün ayağı sabit, yani herhangi bir yükseklik yada dönme ayar bulunmuyor. Bu fiyata sahip bir monitörden beklenmeyecek bir özellik olsa da, en azından yükseklik ayarı eksikliği yeri geldiği zaman sorun olabiliyor.

Uygun fiyata ortalama üzeri televizyon ve LCD monitör üretimi yapan Mirai, 22'' lik bu modeli ile ne kadar başarılı bir ürün ortaya koymuş diye soracak olursak, Trustedreviews yaptığı incelemede monitörün malzeme kalitesini fiyatı göz önüne alındığında yeterli diye belirtirken, görüntü kalitesini aynı seviyedeki bir Dell marka LCD ekrandan biraz daha kötü şeklinde belirtmiş. Kaldı ki, Dell iyi bir LCD üreticisi olmasına rağmen pazarda görüntü kalitesi olarak ortanın biraz üzerinde olarak bilinir. Özellikle siyah rengin hareketli bölgelerde hafif derinlik kaybettiğini ve zaman zaman rahatsızlık verecek hale geldiği belirtilmiş. Son olarak monitörün alt tarafına konumlandırılan hoparlörlerin çıkış gücünün çok düşük olduğunu da belirtelim. Yani sadece windows seslerini çıkarmak için kullanılabilecek seviyede. Mirai bu hoparöleri hiç koymasa hem maliyet açısından daha iyi olurdu hemde herhangi bir olumsuz yorum yerine hiç olmaması daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Monitör hakkında yorum yapmak gerekirse, üst seviye oyuncuların yada profesyonel resim işi ile uğraşanların ihtiyacını karışalayabilecek seviyede değil. Fakat sörf, ofis uygulamaları ve ara sıra oyun oynayanlar için ideal duruyor. Görüntü kalitesi ortalamanın biraz altında kalsada, aynı çözünürlük ve boyutu sunan diğer üst seviye markaların yarı fiyatına sahip olması monitörü çok cazip hale getiriyor. Eylül ayının sonunda piyasalarda olacak olan monitör Türkiye' ye ne zaman gelir şu an için bilemiyoruz fakat hitap edeceği bir kullanıcı kitlesi olduğu kesin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim