Anlık Bildirim

Mobil Palomino'nun Anakart Chipseti Nvidia Olacak

Mobil Palomino uzun zamandır bekleniyor.İçindeki anakart chipseti ise Via tabanl ıoalcağı tahmin ediliyordur. Bugünkü beklentiler ise farklı, Via yerine X-Box'un chipsetini oluşturan Nvidia tabanlı bir vhipset olacağı söyleniyor.

Bu chipsetin en büyük özelliği Çift Kanallı PC-2100 ram şekli kullanması. Buda DDR-SDRAM kullanacak manasına geliyor. En güzel yanı ise 4.2 Gbit/sn hızında ram transfer hızına sahip olacağı. Bu Pentium 4'ün Çift Kanallı RDRAM'ın dan daha yüksek. Çünkü 3.2 Gbit/sn Pentium 4'ün şu anda ki teorik maksimum transfer hızı. Ayrıca Palomino'nun tam tahmin edildiği gibi 1.3 Ghz ve 1.4 Ghz hızlarında çıkması planlanıyor.

Palomino 'nun tek rakibi Pentium III Tuatilin 0.13 micron'da üretilmesi nedeniyle Pentium III mimarisini 1.16 Ghz ve 1.26 ghz hzılarına çıkarması bekleniyor. DDR desteğini ise diğer 3. şirketlerden ummayı buluyor (Via, ALI ,SIS Nvidia...).

Nvidia kontrocüsnün içinde birde Ge-Force2 Mx çipi entegre edilmiş olacak. Sonuçta Intel'in tek başına sahip olduğu büyük notebook pazarına büyük bir darbe vuracağı kesin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim