Anlık Bildirim

Mount Rainier, Kolay CD-RW Formatı

Cd yazıcı kullanmak çoğumuz için kolay olabilir ama bir floppy (disket sürücü) kadar herkes tarafından kullanılamadığı açık. Ancak bu yeni format sistemi cd sürücüyü floppy'nin yerini alacak şekilde hazırlanmış. Yani artık zip sürücü gibi yedekleme yapabileceksiniz. Bunun CD-RW'ların kullanımını arttıracağı kesin onun içinde endüstri var gücü ile bu formata doğru ilerlemeye çalışıyor.

Bu yeni formatta olan şeyler ise ilgi çekici birincisi cd-rw'ın hatalı bölgesini donanımsal olarak tanıyıp orayı kapatan bir sistem mevcut. İşin ilginç tarafı bu yeni sistem farklı bir formatlama gerektiriyor. Bu boş bir CD-RW'ın sürücüye sokulmasından sonra formatlama işlemini yapmak isteyip istemediğini belirten sorudan, formatlama yaparken cd-rw'ı çıkardığınızda ve sonra taktığınızda tekrar formata kaldığı yerden devam eden sisteme kadar oldukça kompleks ama kullanıcı tarafı çok sade (herşey windows'dan) bir sistem.

Mt. Rainier sistemi ile bir 650 Mb'lık CD-RW'ı formatladığınızda 504 Mb kullanılabilir alan oluyor. 700 Mb'lık versiyon içinse 540 Mb kullanılabilir alan mevcut. Anlaşılan hata düzeltme ve stabilite için bazı yerden fedakarlık edilmiş. Ama ilerde herkesin floppy gibi kullanılacağı düşünülürse müthiş bir gelişme.

Aşağıdaki test ve incelemeyi ziyaret etmeyi unutmayın şimdilik bu sistem sadece CD-RW ile İşletim sistemi arasındaki arayüz görevini gören bir yazılım sayesinde oluyor. İlerde bunu Windows işletim sistemi kendi direkt olarak yapabilecek. Onun için CD-RW alırken Mt. Rainier desteğini şimdiden aramaya başlayın bence. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim