Anlık Bildirim

Msi optimizasyonun adını PAT yerine MAT adını koydu

Böylece Intel'in hışmından korunmaya çalışacak. Geçen hafta sadece i875P'lerde olduğu söylenen Performance Acceleration Mode'un (PAT) aslında i865PE'lerde de sadece bir bios güncellemesi ile açılabildiğini duyurmuştuk. Bunu ilk duyuran ve özellikleri arasına katan Asus olmuştu. Ama Asus, Intel'den büyük bir tepki görünce MSI bir harf değiştirerek anakart kendi anakart özellikleri arasına kattı ve aynı zamanda entegre graifk kartı olan i865G chipseti içinde ilk PAT açan anakart üreticisi oldu.

MAT'ı MSI tanıtırken hafıza overclock özelliği olarak tanıttığından Intel ile yaptığı anlaşmalara aykırı düşmeden ve hiç PAT'tan bahsetmeden bu özelliği sunabilecek.

MAT ile veriyolu genişliği toplam %10 oranında arttırılabiliyor ve i865PE ve i865G 'nin i875P'den tek farkı ECC ram desteklememesi kalıyor. Bios'tan PAT'ı açma şeklini MAT'ı Low Turbo ve Ultra ayarlarına getirerek açtırmış. İşte MSI'ın yayınladığı test sonuçları ;

Msi optimizasyonun adını PAT yerine MAT adını koydu

Tüm bu olup bitenlerden Intel oldukça rahatsız zira iyi kar bırakan i875P chipsetini bundan sonra nasıl satacak belli değil. Daha şimdiden son kullanıcı anakart satış fiyatını 100$'ın altına düşmüş durumda. Kısaca Intel'in chipset piyasası için düşündüğü Pentium 4 ve Celeron tarzı iki fiyat tabakası çökmüş durumda ve bundan sonra sadece tabiri caizse Celeron fiyat seviyesinde Pentium 4 satabilecek :)

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim