Anlık Bildirim

MSI'ın son bombası: P6N Diamond (nForce 680i + Creative X-Fi aynı anakartta)

Anakart üreticileri arasındaki rekabet te aldı başını gitti. Özellikle Tayvan kökenli anakart üreticilerinin kendi aralarındaki sıkı mücadele gözlerden kaçar gibi değil. En son Asus'un Gigabyte ile yeni bir girişime yelken açması, ülkemizde aslında pek bilinmese bile, toplam anakart üretiminde dünyanın en büyük üreticileri listesinin tepe sıralarında yer alan ECS ve Foxconn'u yeni bir birleşme yada satın almaya doğru itebileceği söylentilerini de beraberinde getirmişti. Hatta en son ECS olmak üzere her iki firma içinde, MSI'ı satın alabileceklerine yönelik çeşitli söylentiler çıkmıştı ve çıkmaya devam ediyor. Satın alma konusunda şu günlerin en önemli gündem maddesini oluşturan MSI, uzun süredir üzerinde çalıştığı Nvidina'nın nForce 680i SLI yonga setini kullanan ve özellikle sahip olduğu entegre Creative X-Fi ses yongası ile hayli iddialı olması beklenen yeni P6N Diamond modeli gün yzüne çıktı.

Özellikle birçok kullanıcının dikkatinden kaçmadığı gibi, son dönemde anakartlar ciddi oranda birbirlerine benzer hale geldiler. Bunda özellikle yonga seti üreticilerinin firmalara kendi referans dizaynlarını kullanmalarına yönelik olarak yaptığı baskılar da ciddi sebebiyet verse bile açıkçası yüksek maliyetler nedeniyle firmaların büyük bir bölümünün Ar-Ge çalışmalarından kaçındığı da sektör içinde konuşuluyor. Son dönemde özellikle kaliteli ve bol özellikli anakartları ile dikkat çeken MSI'ın üzerinde çalıştığı en güncel modeli olan P6N Diamond gün yüzüne çıktı. Gücünü Nvidia'nın nForce680i SLI yonga setinden alan firmanın yeni modeli bu sayede özellikle, Intel'in Core 2 Extreme, Core 2 Quad, Core 2 Duo, Celeron D, Pentium 4 ve Pentium D gibi piyasadaki güncel tüm işlemcileri ile uyumlu olabilmekte. Intel'in 4 çekirdekli yeni işlemcilerine verdiği tam destek ile de dikkat çeken anakart, nForce 680i SLI yonga setine sahip olmanın getirdiği avantajlardan biri olan 1333 MHz fsb desteğine de sahip. Bu sayede anakart Intel'in 2007 yılı içinde piyasaya süreceği yeni işlemcilere de destek vermekte.

MSI'ın son bombası: P6N Diamond (nForce 680i + Creative X-Fi aynı anakartta)

Son dönemin yeni trendlerinden biri haline gelen ve Asus ile Gigabyte'dan sonra MSI'ında kullanıma geçtiği katı kapasitörler anakart üzerinde dikkatleri çeken ilk noktlardan birisi. Anakart sahip olduğu katı kapasitörler sayesinde kullanıcılarına daha uzun ömürlü, yüksek ısı ve voltaj dalgalanmalarına karşı daha dayanaklı bir yapı sunmakta. Anakart'ın üzerinde yer alan, dev MSI ibaresi ile dikkatleri üzerinde toplamayı başaran 3 parçalı ısı iletim borularına sahip soğutma ünitesinin sessizliği kadar yüksek başarım oranına sahip olduğu da ifade edilmekte. Anakartın belki de en dikkat çeken noktalarından biri de sahip olduğu 4 adet PCIe slotu. Nvidia'nın nForce 680i SLI yonga setine sahip birçok anakart 3 adet PCIe slotu ile sunulurken MSI 4. slot ile daha da iddialı olma peşinde. Bu noktada MSI'ın rakibi Asus'un Intel'in 975 yonga setine sahip olan ve 4 adet PCIe slotunu üzerinde barındıran Wall-Street Quartet modeline rakip hazırladığı da düşünülebilir. P6N Diamond'un sahip olduğu 4 adet PCIe slotu x8-x8-x16-x8 , x16-x16-x8 vb. gibi değişik kombinasyonlar ile kullanılabiliyor.

MSI'ın son bombası: P6N Diamond (nForce 680i + Creative X-Fi aynı anakartta)

Creative'in X-Fi yongası anakart üzerinde

Anakartın tabii ki asıl can alıcı noktası, Creative'in en güncel ve başarılı ses çözümlerinden biri olan X-Fi Xtreme Audio'yu entegre olarak üzerinde bulunduruyor olması. Aslında MSI'ın Creative ile olan ortaklığı daha da eskiye gidiyor. Bilindiği gibi firma bir süredir ürün gamının en üst modellerini oluşturan "Diamond" serisi anakartlarda, birçok firmanın tercih ettiği Realtek ve ADI çözümleri yerine ses kartı tarafında son kullanıcıya yönelik en iyi çözümleri hazırlama konusunda rüştünü ispatlamış olan Creative'in başarılı olan modellerini anakartlarına adapte etmekte. Bundan nasibini alan son üye ise P6N Diamond oluyor. Tabii ki anakart üzerinde çok sayıda SATA, e-SATA, gigabit ethernet, firmaya özgü CoreCell gibi uzun bir liste oluşturacak kadar çok özellik te bulunuyor. Ama bu anakart konusunda asıl merak edilen konulardan biri de hız aşırtma (overclock) konusunda neler yapabileceği. Zira sundukları yüksek kalite ve bol özelliğe rağmen bir süredir MSI'ın son dönemdeki anakartları özellikle rakiplerine oranla sahip oldukları hız aşırtamama özürleri ile de gündemdeler.

MSI'ın bu son bombası P6N Diamond'un fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim