Anlık Bildirim

nForce 620-D, 615-D Tanıtıldı

Cebit'de Nvidia yeni nForce'larını entegre grafik içeren 620-D ve içermeyen 615-D modellerini tanıttı. Yeni nForce'ların eskilerinden tek farkı DDR-333 desteğinin olması. Bu sayede 128-bit veri yolu ve DDR-333 sayesinde 6.4 Gb/sn veri yolu hızına ulaşan nForce'un grafik çekirdeği ve tüm sistem daha hızlı çalışabilecek.

Entegre sistemlerde bildiğiniz gibi işlemci ve grafik çekirdeği kısıtlı veriyolu için savaşırlar. nForce bu soruna 64-bit yerine 128-bit veriyolu getirmesi ile çözmüştü. Şimdi ise daha yüksek veriyolu sağlayarak iki parçanında veriyolu darboğazına girmesi önlenecek. Nvidia aynı zamanda Cebit'te DDR-400'de çalışan bir sisteminide gösterdi. Tabii DDR-400'ün resmisine daha yol var.

Bu arada Anakart üreticilerine göre nForce'un beklenilen satış oranlarını yakalayamadığı her 200 KT266A'ya 1 nForce üretiliyor. Yalnız dün Compaq'ın Masaüstü 6000, 8000 serilerinde Amd işlemcileri için nForce 220 platformu kullanılmaya başlandı. Bu Nvidia için güzel bir olay. Dikkatinizi çekerse Dolby Digital, 128 bit veriyolu olmayan nForce tercih edilmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim