Anlık Bildirim

Nvdia bazı partnerleriyle yollarını ayırıyor

Nvdia bazı partnerleriyle yollarını ayırıyor

Nvidia'nın bazı partnerleri ile yollarını ayıracağı belirtiliyor. Avrupa pazarında 24 partneriyle varlığnı hissettiren firmanın daha büyük oyuncuların operasyonlarını sağlıklı sürdürebilmesi için 5 iş ortağı ile yollarını ayırıyor. Henüz ilgili isimler açıklanmış olmasa da ikisinin Foxconn ve Club3D olacağı bildiriliyor. Hem AMD-ATi hem de Nvidia tabanlı ekran kartları hazırlayan Club3D için açıkçası bu gelişme bir süredir bekleniyordu fakat aynı şeyi Foxconn için söyleyebilmek zor.

Zira firma her ne kadar ekran kartı pazarının en önemli oyuncularından biri olmasa da donanım dünyasının lider üreticilerinden biri olması ve nForce yonga setleri için Nvidia'ya referans tasarım anakart hazırlıklarında katı sağlayan Foxconn'un listeden çıkartılması sürpriz olarak ta değerlendirilebilir. Öte yandan POV, EVGA ve XFX gibi sadece Nvidia tabanlı ekran kartları hazırlayan firmalar ile Asus, MSI ve Gigabyte gibi sektör devlerinin ise yaşanan bu gelişmelerden şimdilik etkilenmesi pek beklenmiyor.

Açıkçası "şimdilik" diyoruz zira EVGA'nın Nvidia ile olan ortaklığını sonlandıracağı ve Larrabee projesini sürdüren Intel saflarına katılacağı yönündeki iddialar geçtiğimiz aylarda gündemi uzun süre meşgul etmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim