Anlık Bildirim

nVidia cep telefonlarına girdi - GoForce 5500 ve DVB-H

Daha önce haberini burada yayınladığımız nVidia GoForce 5500 mobil işlemcisini kullanan ürünler piyasaya çıkmaya başladıkça, GoForce' un gücü ve yapabildikleri daha iyi anlaşılır hale geliyor. Mobil işlemcinin özelliklerini ve yapabildiklerini görebilmek için bu linke tıklayabilirsiniz. Kısaca özetlemek gerekirse, mobil cihazlara 24bit ses işleme, DVD kalitesinde video oynatma, 1024x768' e kadar ekran çözünürlüğü destekleme gibi özellikler kazandıran bu işlemci 200MHz çekirdek saat hızı ve 640kb tampon belleğe sahip. Ayrıca 2MB, 8MB sabit bellekli ve 32MB'a kadar harici bellek destekli olmak üzere 3 farklı tipi bulunmakta.

GoForce 5500 şimdi de DVB-H mobil cihazlara hayat veriyor. DVB-H (Digital Video Broadcasting for handheld) kısaca mobil cihazlarda dijital video yayını anlamına geliyor. Bu kadar güçlü multimedya özelliklerine sahip olan bir işlemcinin bu pazarda kullanılması oldukça isabetli ve doğru bir karar gibi duruyor. İlk kez DVB-H cihazlarda kullanılan GoForce işlemcisi, mobil televizyon için donanımsal işlemciye sahip olduğu için pil ömrünü de uzatıyor.

GoForce 5500 kullanan ilk DVB-H telefonlar Samsung ve HTC' den geldi. Samsung, P910 ve P920(solda) olmak üzere iki model ile gelirken, HTC' nin ürünü Forseer adını taşıyor ve Modeo firması tarafından pazarlanıyor. (Modeo, Amerika' da mobil TV yayını yapan bir firma ve kendi markası ile HTC' ye üretim yaptrıyor)

Her iki Samsung' da kendi ekseni etrafında dönebilen ekrana, quad band desteği ve 125gr ağırlığa sahip. GoForce 5500 çekirdeğine sahip olan telefonların ilk olarak DVB-H' nin öncü olarak denendiği İtalya' da, ondan kısa bir süre sonra da Avrupa' nın birçok yerinde satışa sunulması bekleniyor. Modeo ise Amerika' lı mobil TV firmasının ürünü olduğu için sadece Amerika' da satışa sunulacak. 2.2inc QVGA ekran, 128MB dahili, 64MB harici bellek, 200MHz işlemci (GoForce 5500), 1.3 megapiksel kamera ve 119gr ağırlık Modeo' nun duyurulan özellikleri.

DVB-H teknolojisi ve cihazlar oldukça heyecan verici fakat ülkemiz için henüz çok erken bir teknoloji gibi. Oysa ki 3inc ekrana sahip cep telefonundan kesintisiz ve net görüntü ile televizyon izleyebilmek oldukça heyecan verici duruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim