Anlık Bildirim

Nvidia: Intel'in Atom işlemci fiyatlandırması adaletsiz

Nvidia: Intel'in Atom işlemci fiyatlandırması adaletsiz

Jen-Hsun Huang

Nvidia tepe yöneticisi (CEO) Jen-Hsun Huang, Intel'i adaletsiz bir fiyat politikası izlemekle suçladı. Bilindiği üzere Nvidia, nettop ve netbook sistemler için Intel Atom işlemcisini kullanan ION platformunu geliştirdi ancak Intel'in bu platforma pek sıcak bakmadığı ve Atom işlemcisini kendisinden yonga seti bağımsız olarak yani ION platformunda kullanmak üzere satın almak isteyen üreticilere "bundle" fiyatının üzerinde bir fatura çıkardığı belirtiliyor.

Nvidia tepe yöneticisinin açıklamasına göre Intel, Atom işlemcisini kendi yonga setleriyle birlikte 25$'a satarken, Atom işlemcisi yalnız alınmak istendiğinde fiyatın 45$'a çıktığını belirtiyor. Huang, üç çipi 25$'a satan Intel'in sadece Atom işlemcisi için 45$ talep etmesinin açıkça adaletsiz bir durum olduğunu dile getiriyor. Tabii oluşan ciddi fiyat farkının ION tabanlı sistem hazırlayacak üreticiler için pekte iyi bir haber değil.

Intel kendi ürettiği işlemci ve yonga setini "bundle" olarak paket halinda daha ucuza sunduğunu belirtirken, Nvidia ise bu tür bir fiyatlandırmanın adaletsiz olduğunu düşünüyor. İki firma arasında Atom işlemcisinin fiyatlandırmasına yönelik yeni bir dava başlar mı bilinmez ama bu konu da çokça tartışılacağa benziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13141 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fiyatlandırma
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim