Anlık Bildirim

Nvidia nForce 750i SLI ve 780i SLI yonga setlerini duyurdu

Grafik dünyasının lider ismi Nvidia, 2000'li yılların hemen başında nForce serisi ile birlikte yonga seti arenasına da giriş yapmıştı. VIA ve SiS gibi firmaların zayıflığını iyi değerlendiren firma hazırladığı yonga setleriyle kısa süre içerisinde öne çıkmayı ve popüler olmayı başarmış, aynı başarısını nForce 2 yonga seti ailesi ile de sürdürmüştü. Açıkçası nForce 3 serisi ile pek ses getiremeyen Nvidia, asıl patlamasını ise özellikle AMD'nin Athlon64 işlemcileri için hazırladığı nForce 4 yonga seti ailesiyle gerçekleştirmiş ve çipset üretimi konusunda sadece birkaç yıl içerisinde hangi noktaya geldiğini açık bir şekilde gözler önüne sermişti. Yakın geçmişte yaşananlar ise hala akıllarda. Zira nForce 3 serisi çipset ailesiyle yaşanan bir nevi durgunluk kendini nForce 5 serisi ile de tekrarlamış, Nvidia kısmen istediğini elde edememişti. Geçtiğimiz sene Kasım ayında duyurduğu nForce 6 serisi yonga seti ailesi ise Nvidia'nın yeniden ringe çıkışının önemli bir göstergesiydi. 1333MHz FSB desteği gibi en azından o dönemin ötesinde yer alan özelliklere doğal destek veren yonga seti ailesinin yanı sıra firma AMD'nin Quad-FX platformuna yataklık edecek ilk ve hala tek yonga seti olan nForce 680a SLI'ı da geliştirerek mühendislik gösterisi yapıyordu.

780i ve NF200 yongaları - Resimleri üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz!

Tabi geçen bu süre zarfında farklı gelişmeler de yaşanmadı değil. Firmanın 3. boyutta en önemli rakibi olan ATi, dostunu yonga seti cephesinde de yalnız bırakmazken artan rekabet pek çok uzmana göre doğal olarak Intel'in yonga seti operasyonlarına da yansıdı ve firma bu konuda çok daha fazla mesai harcamaya başladı. ATi'nin de sahaya inmesi performans odaklı yonga setlerinin yanı sıra IGP'li yani dahili grafik işlemcili çipsetlerin popülaritesini de arttırdı ve ana işleri gpu üretmek olan ATi ve Nvidia grafik özellikleri gelişmiş yonga seti hazırlama konusunda da ayrı bir rekabete giriştiler.Yonga seti üretme konusunda uzun vadeli hedefleri olduğunu farklı platformlarda sık sık dile getiren Nvidia'nın bu konuda attığı en önemli adım ise SLI desteği konusunda oldu. Zira endüstri devi Intel'in firmadan istediği SLI lisansını Nvidia, işlemcileri içi yonga seti ürettiği Intel'e en azından şu ana kadar vermedi. Nvidia'nın neden lisans vermediği konusunda ciddi söylentiler olmakla birlikte genel kanı "çipset üretiminde ciddi ve uzun vadeli düşünen firmanın, Intel'e SLI desteği vererek kendi yonga seti satışlarını baltalamak istememesi" olarak gösteriliyordu ki firma tüm baskılara rağmen şu an için bu desteği* vermemekte ısrarlı görünüyor.

Gelişen işlemci teknolojisi, artan rekabet ve ortaya çıkan yeni modeller doğrutusunda nForce 600 serisi yonga seti ailesini güncellemeye karar veren Nvidia, nForce 700 serisi yonga seti ailesini hazırlamaya bir süre önce başladı. Bu yazımızda yeni yonga seti ailesinin özelliklerinden, yerini aldığı yonga seti ailesine göre sahip olduğu farklardan ve performans yeteneklerinden bahsedeceğiz.Firma şu an kullanılmakta olan nForce 650i SLI yonga seti yerine nForce 750i SLI ve nForce 680i SLI yonga seti yerine nForce 780i SLI yonga setlerini hazırladı, şimdi detaylara geçelim.Öncelikle Nvidia'nın nForce 780i SLI yonga setinden başlayalım. AMD'nin 790FX ve Intel'in X38 yonga seti ile birlikte performans segmentinde yer alan bu çipsetin özelliklerine geçmeden önce bir noktanın altını çizelim. Bilindiği gibi yonga seti paketi temel anlamda kuzey ve güney köprüsünden oluşmaktadır. Bu durum Nvidia'nın hazırladığı çözümler için de geçerli fakat firma bu noktada özellikle isimlendirme konusunda farklı bir method izliyor. Zira nForce ailesinde kuzey köprüsüne SPP (System Platform Processor), güney köprüsüne ise MCP (Media Communications Processor) denilmektedir.

Nvidia nForce 750i SLI ve 780i SLI yonga setlerini duyurdu

nForce 680i SLI

Nvidia nForce 750i SLI ve 780i SLI yonga setlerini duyurdu

nForce 780i SLI

Nvidia'nın iki yeni yonga setinin tepe modeli olan nForce 780i SLI, aslına bakılırsa yepyeni bir çözüm sayılmaz. Zira yonga seti Nvidia'nın MCP genel yöneticisi Drew Henry'nin de belirttiği gibi nnForce 680i SLI yonga setinin geliştirilmiş ve optimize edilmiş yeni bir versiyonu. Zira Intel ve AMD'nin aksine Nvidia'nın 780i SLI ile PCIe 2.0 ve ek PCIe hattını MCP yani kuzey köprüsü yerine NF200 adı verilen 3. bir yonga ile sağlamasının temel nedeni de 780i SLI'ın temedel nForce 680i SLI'ın ta kendisini baz alması gösterilmektedir. Tabi durum Ocak sonu gibi çıkması beklenen nForce 790i SLI ile değişecektir.Nvidia'nın nForce 780i SLI yonga setini, yerini aldığı 680i SLI'dan ayıran en önemli fark kuşkusuz arttırılmış işlemci desteğinin yanı sıra sahip olduğu PCIe 2.0, Triple-SLI ve ESA desteği gösterilebilir. SPP soğutması altında ikinci bir yonga olarak duran ve SPP ile 4.5GB/sn'lik veri transfer hızı ile haberleşen NF200 yongası PCIe 2.0 desteğinin yan sıra bir nevi SLI konfigürasyonunun denetleme ve düzenleme görevini de üstleniyor. Triple-SLI için 3x 16X formunda slot desteği sağlayan NF200, bu desteği PCIe 2.0+PCIe 2.0+PCIe 1.1 olarak sunduğu belirtiliyor. Bu noktada ise Nvidia devreye giriyor.

Firma yaptığı açıklamasında olası Triple-SLI konfigürasyonunda 3.slotun daha düşük bant genişliği ve yeni spesifikasyona göre daha kötü zamanlamalara sahip olan PCIe 1.1 slotunun herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini zaten Triple-SLI da verinin yeni SLI köprüsü üzerinden transfer edildiğini, iki yeni spesifikasyon arasında var olan peformans farkının %2'yi muhtemelen geçmeyeceğini tam yollu Triple-SLI yapılanmasında ise bunun bir sorun veya fark yaratmayacağını düşündüklerini ifade ediyorlar. Bu arada özellikle yüksek çözünürlükte PCIe 2.0 spesifikasyonunun sağladığı 5.0GT/sn gibi veri transfer hızının %10'u bulan performans farkı yaratabileceğini iddia eden ATi'nin bu yöndeki performans sonuçlarını da daha önce sizler ile paylşamıştık. 780i SLI yonga seti ile ilgili olarak NF200 yongası ile sağlanan arttırılmış PCIe hattı, PCIe 2.0 ile gelen yüksek bant genişliğinin yanı sıra Triple-SLI desteği sağlandığı ve bir nevi AMD-ATi'nin Crossfire X teknolojisine yanıt verildiğini de ifade ederken Nvidia'nın yeni nesil nForce 790i SLI yonga seti ile NF200 yongasının devre dışı kalacağını ve yonga setinin bu desteği kendisinin doğal olarak sunacağını konuşulmakta.

Peki Nvidia'nın yeni yonga seti nForce 780i SLI'ın MCP yani güney köprüsü ayağında durum nedir şimdi birde ona bakalım. SSP cephesinde gördüğümüz durum MCP tarafında da değişmişyor ve Nvidia yeni bir tasarım kullanmak yerine eldekini geliştirerek değerlendirme yolunu takip ettiğine tanık oluyor. Zira yonga setinin güney yakasında nForce 590i SLI'dan beri kullanılan NF57 MCP'sinin kullanıldığını ve nForce 570, 590, 680 ve şimdi nForce 780i SLI ile önümüze geldiğini görüyoruz. Peki yeni MCP'de geliştirmeler yok mu derseniz elbette ki var. A3 revizyonu ile güncellenen NF570, Nvidia'nın bir süre önce duyurduğu ESA (Enthusiast System Architecture) platformuna destek vermeye başlamış. AMD-ATi gibi (SB600) bir süre önce kullanmaya başladığı güney köprüsü ile yoluna devam eden Nvidia'nın nForce 790i SLI ile yeni bir MCP kullanmaya başlayacak mı henüz bilinmiyor ama NF570'in mevcut genişleme olanakları ile Intel'in ICH9R ve gelecek sene içerisinde çıkacak olan ICH10 ile AMD-ATi'nin kısa bir süre içerisinde anons etmesi beklenen SB700 karşısında uzun süre savunma yapacak güce sahip olup olmadığını birlikte göreceğiz.

Şimdi isterseniz nForce 780i SLI yonga setinin temel spesifikasyonlarına değinelim. Son günlerde haberlerini de yaptığımız üzere Nvidia'nın nForce 680i SLI yonga seti Intel'in Ocak ayında yaygın anlamda anons edilmesi beklenen 45nm üretim teknolojisine sahip Yorkfield kod adlı 4 çekirdekli (Quad-Core) işlemciler ile çalışmadığını biliyoruz. Yeni yonga seti nForce 780i SLI ise bu sorunu ortadan kaldırıyor. Zira nForce 780i SLI yonga seti son derece uzun bir işlemci destek listesine sahip ki bu liste 45n Wolfdale (Dual-Core) ve Yorkfield (Quad-Core) ile başlıyor, Core 2 serisi ile devam ediyor ve Pentium işlemci ailesini de içine alıyor. 1333MHz'e kadar FSB desteğine sahip olan nForce 780i SLI muhtemelen overclock ile 1600MHz'e FSB hızını da destekleyecek gibi görünürken Nvidia native yani doğal 1600MHz FSB desteğini ise nForce 790i SLI ile devreye sokacak zira bilindiği üzere Intel'iin önümüzdeki yıl çıkacak olan üst seviye "extreme" işlemcilerinin QX9700 serisi modelleri 1600MHz FSB desteği ile gelecekler. Bellek desteği konusunda ise nForce 780i SLI 800MHz'e kadar DDR2, 1200MHz'e kadar da SLI sertifikalı DDR2 bellek desteği sunmarken DDR3 desteği ise 790i SLI ile geliyor.

Nvidia nForce 750i SLI ve 780i SLI yonga setlerini duyurdu

İki referans tasarım; 680i SLI ve 780i SLI

Peki Nvidia'nın nForce 780i SLI yonga setini çekici yapan nedir derseniz tahmin edebileceğiniz üzere vereceğimiz ilk yanıt SLI teknolojisi olackatır. Triple-SLI teknolojisi çerçevesinde 3 kartlı konfigürasyona adım atan Nvidia'nın yeni yonga seti ailesi SLI desteği verebilen tek ürün grubu olması ile öne çıkıyor. Intel'in yonga setleri ise çok istenip te alınamayan SLI desteği yerine ATi'nin Crossfire teknolojisine tam destekle geliyorlar. X38 yonga setinin birebir rakibi olan 780i SLI ayrıca sahip olduğu ESA desteği sayesinde tek bir noktadan pek çok donanımın hem fiziksel hemde yazılımsal kontrolünün yapılabilmesine olanak tanıyor. Zira ESA uyumlu kasa, anakart, bellek ve soğutma kullanan sistemlerde Nvidia'nın hazırladığı 3D ara yüze sahip özel bir yazılım ile kasa fanının hızı bile aynı ara yüz üzerinde ayarlanabilecek. Evet bunları yapan 3. parti yazılımlar var ama hepsini tek bir uygulama üzerinden ve güvenli bir şekilde yapabilmek esktra bir artı olarak 780i SLI yonga setini öne çıkarabilir. Tabi Intel'in yonga setlerinde kullandığı yongalar arası 2GB/sn'lik bant genişliği sağlayan DMI ara biriminin aksine Nvidia cephesinde 8GB/sn'lik HyperTransport teknolojisinin kullanıldığını da belirtelim.

Nvidia nForce 780i SLI yonga seti ile birlikte nForce 750i SLI yonga setini de duyurdu. Daha ekonomik olan nForce 750i SLI yonga seti pazarda yer almakta olan nForce 650i SLI yonga setinin yerini alacak. Peki nForce 750i SLI yonga setinin 650i SLI ve 780i SLI ile arasında ne gibi farklar var birlikte bakalım. Su küçüğün yol büyüğün diyerek önce 780i ile durumu değerlendirelim. 750i SLI yonga seti Triple-SLI desteğine sahip değil. Sahip olduğu NF200 yongası sayesinde PCIe 2.0 desteği kazanan yonga seti çift kartlı SLI desteği sunabilirken bu destek ise malesef tam yol 16X+16X yerine 8x+8x şeklinde gerçekleşebilecek. Farklar bununla sınırlı değil. Güney köprüsü tarafında NF570 yerine NF430 MCP'sini kullanan nForce 750i SLI yonga seti hem ESA platformuna destek veremiyor hemde Nvidia'nın EPP adlı bellek teknolojisine de sahip değil. Doğal olarak 1200MHz'e kadar yüksek hızda SLI sertifikalı DDR2 bellek kullanımı da bir başka bahara kalmış oluyor. Ayrıca güney köprüsündeki farklılıktan ötürü nForce 750i SLI'ın genişleme olanakları da nForce 780i SLI'a göre daha az.

Halef ve selef durumuna baktığımızda ise nForce 750i SLI ile 650i SLI arasındaki farkların 780i SLI ile 680i SLI arasındaki farklara benzer olduğunu görmekteyiz. Zira 650i SLI yonga setine göre NF200 yongası sayesinde PCIe 2.0 desteğine kavuşan 750i SLI yonga seti ayrıca 45nm üretim teknolojisine sahip 4 çekirdekli Intel işlemcilere verdiği destek ile de 650i SLI'dan ayrılıyor. Bağlantı olanakları ve çeşitliliği açısından benzer olanaklara sahip olan her iki yonga seti kimliksel olarak değindiğimiz bazı yenilikler dışında son derece benzerler. Bu noktada gelecek senenin ilk çeyreği içerisinde Nvidia'nın baştan tasarladığı, 1600MHz'e kadar FSB ve DDR3 bellek desteği de sunabilen 790i SLI yonga setini de pazara sunacağını düşündüğümüzde 780i SLI ile 750i SLI arasındaki boşluğun ekstra bir modeli ile (örneğin 770i SLI - AMD'nin 770 ile de isim benzerliği olabilir) doldurulabileceğine yönelik spekülasyonlar yapılmaya başlandı bile. Eğer Nvidia'nın bu şekilde bir planı yoksada acaba 750i SLI yonga seti için 650i SLI yerine 680i SLI LT yonga setinin kullanılması daha doğru olabilir miydi soruları da gelmiyor değil ama bu noktada pek tabi maliyetler de son derece önemli.

Nvidia nForce 750i SLI ve 780i SLI yonga setlerini duyurdu

nForce 750i SLI

Bilindiği gibi Nvidia, nForce 600 serisi yonga seti ile birlikte referans anakart uygulamasını da ciddi şekilde uygulamaya başladı. Zira firmanın anakart üretimine adım atmak isteyen ve kısa vadede kendi anakart tasarımını hazırlama şansı olmayan üretici ortakları da vardı. Bunun için nForce 600 serisi için dünyanın en büyük anakart üreticilerinden Foxconn ile ortak çalışma yapan Nvidia, nForce 680i SLI ve nForce 650i SLI için referans anakart tasarımı hazırlamış, EVGA ve XFX başta olmak üzere firmanın pek çok partneri referans tasarımlı anakartlarını pazara sunmuştu. Referans tasarım uygulaması nForce 700 serisi ile de devam ediyor. Önde gelen anakart üreticileri özel tasarım nForce 700 tabanlı anakartlarını pazara sunarken EVGA ve XFX gibi firmalar da vakit kaybetmeden yeni yonga seti ailesinin duyurusuna paralel olarak referans tasarım anakart modellerini anons ettiler bile. Şimdi isterseniz XFX'in referans tasarım 780i SLI yonga setli anakartına ve farkları görmek açısından GIGABYTE'ın özelleştirilmiş tasarıma sahip olan ve bizim de daha önce Dünyada ilk defa video incelemesini, Türkiye'de ise ilk incelemesini yaptığımız 780i SLI-DS5 modelini değerlendirelim.

Nvidia'nın referans tasarımında ve doğal olarak XFX'in 780i SLI yonga setinde dikkatimizi çeken ilk nokta kullanılan özel soğutma. Zira Nvidia ısı iletim teknolojisini esas alan ve aktif soğutma ile destekenen, en azından görüntü itibariyle son derece güçlü ve verimli olduğu izlenimi veren bir soğutma kullanmış. Fanlı soğutma ve iri bir heatsink ile desteklenen kuzey köprüsü yani SPP'de bu kadar büyük bir soğutma kullanılmasının temel sebebi 780i SLI SPP'si ve NF200 yongasının kapı komşu olması ve özellikle Triple-SLI yapılanmasında NF200 yongasının önemli ölçüde ısınabilmesi gösterimekte. Tabi bu noktada şu an güç tüketimi ve termal anlamda en iddialı yonga seti ailesine 770, 790X ve 790FX ile AMD-ATi'nin sahip olduğunu da belirtelim. Anakart slot tasarımı ise açıkçası pek memnun edici değil. Zira ekran kartlarının takılacağı PCIe X16 slotlarına son derece yakın olarak konumlandırılan PCI (son slot hariç) ve PCIe X1 slotları malesef Triple-SLI konfigürasyonu ile kullanılamaz hale gelebilir. Tabi 3 kartlı SLI yapaiblecek kullanıcıların onboard ses özelliğini kullanmayacağını düşündüğümüzde bu durum sorun teşkil edebilir.

780i SLI referan tasarımları görüntüleri

Nvidia nForce 750i SLI ve 780i SLI yonga setlerini duyurdu

Nvidia nForce 750i SLI ve 780i SLI yonga setlerini duyurdu

Nvidia nForce 750i SLI ve 780i SLI yonga setlerini duyurdu

Referans tasarım anakart üzerinde Triple-SLI için bekleyen 3x PCIe X16 slotunun yanı sıra 2 adet tipik PCI ve 1 adet te PCIe X1 slotu yer alıyor. Nvidia'nın referans tasarımı ve XFX'in anakartında neden katı kapasitör kullanımının tercih edilmediği ise bir diğer önemli soru işareti. Yeni nesil anakartların pek çoğunda bir süredir kullanılmaya başlanan katı kapasitörlerin 750i SLI üzerinde kullanılmaması bir noktada kabul edilebilir ama referans tasarım olsa bile ciddi bir fiyat ile satılacak olan 780i SLI yonga setli anakart üzerinde kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Siyah PCB ve yeşil renkli slot tasarımı ile göze hoş gelen referans tasarım anakartın komponent dizilimi ise açıkçası "sıkışıklık" izlenimi yaratma konusunda bizden 5 yıldız almayı hak ediyor. Anakartın ön paneline geçtiğimizde ise ilk dikkat çeken nokta klavye ve fare için hazır bekleyen PS2/2 bağlantı noktaları. Zira bilindiği üzere Intel cephesinde standart tasarımda PS/2 devre dışı bırakılıyor. Ön panelin diğer bağlantı özellikleri arasında 6x USB 2.0, 6-pin Firewire, çift gigabit ethernet, fare ve klavye için PS/2 portları, 8 kanal analog ses çıkışı, mikrofon ve line-in için 6x 3,5mm jack ve optik S/PDIF çıkışı yer alıyor.

Nvidia'nın referans tasarımında ve doğal olarak XFX'in anakartında "nich" olarak tabir edilen CMOS butonları gibi ekstra özellikleri ise malesef görebilmek mümkün değil. Referans tasarımın BIOS özelliklerina baktığımzda yeterli ayar alternatiflerinin ve ek fonksiyonların BIOS menüsünde karşımıza çıktığını görmekteyiz. Overclock konusunda anakartın BIOS'u her ne kadar bir DFI olmasa bile pek çok kullanıcı için yeterli gelebilecek ve tatminkar sonuçlar doğurabilecek ayar imkanını sağlayabilecek durumda. İşlemci ile ilgili pek çok parametrenin yanı sıra bellek ve fan kontrolü konusunda esnek olan BIOS ile ayrıca RAID yapılanmasından bağımsız GTL voltaj ayarına kadar pek çok ayar ile oynayabilmek mümkün. Tabi özellikle özelleştirilmiş anakart tasarımlarında doğal olarak BIOS ile ilgili değişiklik ve farklı opsiyonları görebilmek te mümkün olacak. Zira anakart dünyasının önde gelen oyuncularından Asus, GIGABYTE ve MSI , 780i SLI yonga setli anakartlarını duyurdular.

BIOS Görüntüleri

Nvidia nForce 750i SLI ve 780i SLI yonga setlerini duyurdu Tam Boyutta Gör

Nvidia nForce 750i SLI ve 780i SLI yonga setlerini duyurdu Tam Boyutta Gör

XFX'in referans tasarımından sonra GIGABYTE'ın özel tasarım GA-780iSLI-DS5 modeline bakarak farkları görmekte de fayda var. GIGABYTE'ın kendi tasarım anakartında göze çarpan ilk detay özelleştirilen soğutma. Zira fanlı soğutma yerine bakır tabanlı tamamı pasif olan ve ısı iletim teknolojisini esas alan GIGABYTE'ın yeni modeli firmayla özdeşleşen açık-mavi PCB'si ve katı kapasitörleriyle de farkını ortaya koyuyor. Referans tasarıma göre daha derli toplu komponent dizilimine sahip olan anakart üzerinde SATA ve IDE/Floppy portlarının bir araya getirildiğini de görmekteyiz. Farkların dışında dikkat çeken benzerlikler de yok değil. Zira özellikle slot dizilimindeki paralellik te dikkatlerden kaçar gibi değil. Bununla birlikte hem GIGABYTE'ın kendi tasarımı hemde Nvidia'nın referans tasarımını esas alan XFX'in anakartı 6 fazlı PWM kullanmaktalar ve her iki anakart üzerinde de dört adet fan bağlantı noktası bulunuyor. Bu arada GIGABYTE'ın 780iSLI-DS5 modelinin DS4, DS3 ve muhtemelen daha iddialı olan DQ6 modeli ile destekleyebileceğini de hatırlatmakta fayda var. Bu arada ön panel özellikleri açısından da GIGABYTE'ın ekstra özellikler sunduğunu söyleyebilmek mümkün. Bu özellikler arasında 2x eSATA portu, Coaxial S/PDIF ve RS232 seri portu yer alıyor. Son olarak GIGABYTE'ın 780i SLI-DS5 modelinin muhtemelen çok daha iyi overclock potansiyeline sahip olacağını da belirtelim.

Nvidia nForce 750i SLI ve 780i SLI yonga setlerini duyurdu

Nvidia nForce 750i SLI ve 780i SLI yonga setlerini duyurdu

Nvidia'nın yeni yonga seti ile gelen ESA teknolojisini daha sornaki yazılarımızda detaylıca anlatacağız. Performans testleri içinse herhangi bir yabancı kaynak yerine sitemizin genel yayın yönetmeni olan Speed-Step'in hazırladığı ve bir süre önce yayınladığı GIGABYTE 780i SLI-DS5 videosunu izlemenizi tavsiye ediyorum. Video'ya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Nvidia'nın yeni yonga setleri 750i SLI ve 780i SLI ile ilgili olarak son bir kaç söz söylemek gerekirse, Intel'in overclock dostu olması beklenen 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcileri ve Nvidia'nın GeForce 8800GTS 512 ekran kartının iki tanesi ile SLI yapıp rekor kırma niyetiniz varsa yada sadece 45nm+SLI+PCIe 2.0 sistem kurma amacında iseniz 780i SLI veya 750i SLI yonga setini kullanan bir anakart almak durumundasınız. Nvidia'nın nForce 780i SLI yonga seti performansı ile 750i SLI yonga seti ise sahip olacağı fiyatı ile iddialı olmaya çalışacaktır. Bu arada Nvidia'nın muhtemelen Ocak veya en geç Şubat ayında 790i SLI yonga setini duyuracabileceği de gelen haberler arasında. SLI destekli ciddi bir anakart yatırımı yapma niyetinde olanların bu durumu da dikkate almalarında fayda var.

* Intel, Nvidia'nın SLI teknolojisini şu an için sadece yüksek peformans odaklı hazırlanan, çift işlemcili Skultrail platformunda kullanabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim