Anlık Bildirim

Nvidia Tegra 2 platformunu 2010'da duyurmayı planlıyor

Nvidia Tegra 2 platformunu 2010'da duyurmayı planlıyor

ARM işlemci mimarisini ve GeForce GPU'sunu bir araya getirdiği yongada sistem (SoC) formundaki Tegra platformuyla akıllı telefonlardan, netbook'lara kadar geniş yelpazede kullanım yaygınlığı hedefleyen Nvidia, Zune HD ile birlikte ilk büyük adımını atmış ve Microsoft, Tegra platformuna yaygın anlamda adapte olan ilk firma unvanıyla, Nvidia adına önemli bir başarı olarak gösterilmişti.

Tegra platformunun önümüzdeki aylarda çok daha hızlı yaygınlaşacağını ve önümüzdeki yıl ile birlikte Tegra tabanlı akıllı telefonların da pazara sunulacağını söyleyen Nvidia, bir yandan Tegra platformu için üreticilerle yeni model çalışmalarına devam ederken, öte taraftan Tegra 2 platformu için geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Yıllar süren bir çalışma ve yarım milyar doları bulduğu söylenen yatıırmla geliştirilen Tegra platformunun devamı olarak hazırlanan ikinci jenerasyon Tegra platformunun önümüzdeki yıl içerisinde lanse edileceği bildiriliyor. Mevcut platforma göre performansın ciddi şekilde arttırılacağı konuşulan Tegra 2 platformunda hem mikroişlemci hem de grafik işlemci mimarilerinde ciddi güncellemeler yapılacak.

İşlemci tarafında çift çekirdekli ARM Cortex 9 tasarımına geçeceği belirtilen Tegra 2 platformunda, GPU'nun ise GeForce 9 mimarisini (mevcut platformda GeForce 6) baz alması bekleniyor. HD Video hızlandırma motoru ve güç tüketim değerlerinde geliştirmelerin olacağı Tegra 2 platformunun akıllı telefonlar, netbook'lar ve portatif oyun konsolları gibi farklı alanlarda kullanılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim