Anlık Bildirim

Nvidia'da SoundStorm ile Ses kartı pazarında

Büyük ihtimalle şu anda n-Force 2'nin güney köprü modellerinden biri olan MCP-T'nin satış fiyatının yüksek olması ve yeni çıkan n-Force 3'teki yer darlığı nedeni ile Nvidia büyük sükse yaptığı ses teknolojisini harici olarak pazara sürmede karar kıldı. Aslında tam olarak da harici sayılmaz zira kendi anakartlarına bir şekilde uyumlu yapacağını düşünebiliriz. Bu sayede hem SoundStorm'u kendi ürünlerinde kullanmaya mecbur ederken hemde kullanıcılara düz anakart alırken fiyat bakımından avantaj sağlayacak. Özel bir slot ile olacağını düşündüğümüz sistem fiyatınında çok olmaması durumunda (20-30$) kağıt üzerinde çok iyi bir çözüm gibi gözüküyor tabii fiyat belli değil ve anlaşılan Nvidia daha geliştirme saffasında. Son zamanlarda bildiğiniz gibi MCP-T'li nForce 2 anakartların fiyatları 20-30$ gibi bir ekstra maliyete kadar ulaşmıştı.

Eğer böyle bir şey yapmayı başarabilir ve satışlarıda istediği gibi yönlendirebilirse SoundStorm teknolojisininde artık harici olacağından çok daha önü açık olacağını düşünebiliriz. Bu durumda harici ses kartı üreticilerin tam olarak işlevlerini yitiriyorlar zira Nvidia artık yer kısıtlaması ile hem teknoloji hemde genişlebilirlik bakımından herşeyi yapabilir. Bu harici ses siteminide kendi ürünlerine artı bir özelllik olarak düşündüğünden fiyat olarak büyük ihtimal ucuz olacaktır.

Eğer fiyat avantajı olmaz ve şu anki kaliteli harici ses kartları fiyatından olursa ürün biraz garip karşılanabilir çünkü harici ses kartı pazarı giderek daralmakta bunun en büyük nedenide bir çok kişinin anakart üzerinde verilen ses sistemlerini yeterli olarak bulması. Bu durumda Nvidia teknoloji ilerletmesi ile bilinen bir firma olduğundan belkide SoundStorm teknolojisini çok daha ileri götürebileceğinden ekstra özellikler ile rakiplerinin önüne bile geçme imkanı var. Bildiğiniz gibi harici olan çözümler çok daha yüksek özelliklere ve yeteneklere sahip olabiliyor. Nvidia gibi bir teknoloji devi içinde yeni özellikler çok uzak olmayan bir şey.

Nvidia bu ses teknolojisini zamanında Creative'e ciddi bir rakip olan Aureal firmasını satın alarak yapmıştı. Şimdi de Aureal'in yapamadığını yapmaya kalkıp belkide tamamen bir PCI kartı çıkartmayı mı düşünüyor acaba zaman gösterecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim