Anlık Bildirim

Nvidia'nın ilk 40nm GPU'su Mart ayında gelebilir

Nvidia'nın ilk 40nm GPU'su Mart ayında gelebilir

55nm üretim teknolojisine geçiş noktasında rakibi AMD-ATi'nin gerisinde kalan Nvidia, gözünü 40nm üretim teknolojisine çevirmiş durumda. Firma her ne kadar bazı GPU'larını 55nm üretim teknolojisiyle üretmeye başlamış, bazılarınıysa üretmek için kolları sıvamış olsa da 40nm üretim süreci yeni nesil gpu'ların hazırlanış sürecinde firmanın ağırlıklı gündemini oluşturacak gibi görünüyor.

Gelen yeni bilgilere göre Nvidia'nn 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ilk grafik işlemcisi önümüzdeki Mart ayında duyurulabilir. Tabii bahsi geçen zaman diliminin planların yolunda gitmesi halinde, gerçekleşecek en iyimser senaryo olduğunu da belirtelim. Çünkü Nvidia'nın 40nm GPU çalışmalarını tamamlamasının yanında TSMC'nin üretim bantlarını 40nm için hazır hale getirmesi gerekiyor.

TSMC cephesinden gelen bilgiler, firmanın gelecek yılın ilk aylarında 40nm üretim teknolojisiyle bantlarını çalıştırabileceğini işaret ediyor. Nvidia'nın Mart ayında Hannover, Almanya'da gerçekleştirilecek Cebit '09'da göstermesi kuvvetle muhtemel olan 40nm GPU'sunun hangi segmentte yer alacağı ise şimdilik bilinmiyor. Fakat görünen o ki 65nm ve 55nm sonrasında firma 40nm üretim sürecine rakibi AMD-ATi'den önce geçiş yapmayı hedefliyor.

AMD-ATi ise 40nm üretim teknolojisi için bekle ve gör yaklaşımını benimseyerek rakibi Nvidia'nın kozunu oynamasını bekleyebilir ve adımını ona göre atabilir. Tabii yeni üretim teknolojisi ATi ve Nvidia gibi TSMC için de oldukça önemli ve zorlu bir geçiş sürecinin başlangıcı olacak. Bu noktada sektörün dikkat çekici gelişmeler ile karşılaşması da söz konusu olabilir.Üretim teknolojisine yönelik AMD-ATi vs. Nvidia düellosunda yeni bilgiler geldikçe belirtmeye devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim