Ertelemenin iki sebebi var. Biri Nvidia’nın SLI driverlarıyla ilgili sorunu olduğu, diğeri çıkacak olan ilk iki çipseti bu amiral gemisi SLI performans kralının gölgesi altında bırakmak istememesi.
Çipsetler, bütün Athlon ve Opteron socketlerini (754, 939 ve 940) ve DDR 400 ü destekliyor. Bunun yanında bir ila iki PCIe grafik portu, S-ATA ve S-ATA Raid, Sound Storm 7.1 ve Nvidia Lan özelliklerini barındırıyor. Her üç çipsette de grafik çözümü sunulmayacak olması Nvidia’nın tamamen performans a yöneldiğini gösteriyor.
Nvidia SLI çipsetini çıkarmak için doğru zamanı bekleyecek fakat bu çok uzun sürmeyecek. 65 serisi sürücüler SLI anakartları destekleyecek ve çok yakında hazır olacaklar. Hatta şu anda bu driverların oem ve beta versiyonları bulunabiliyor. Şu an için basına sızan ilk ve tek resim Iwill in mühendislik örneği Nforce 4 SLI tabanlı anakartı;

Anakart muhtemelen server anakartı. Zira 64 bit PCI-X slotları, stabilite sağlamak için kullanılan yoğun komponentli pcb buna işaret ediyor.
Kullanılan çift yonganın amacı tek çipset başına sınırlı olan PCIe hatlarının iki çipset arttırılması. Bu sayede her PEG (PCIe Grafik) yuvasına ayrı ayrı x16 hattı sunulabilecek ve her kart tam hızda çalışabilecek. Bir başka kullanım alanıda her işlemciye ayrı çipten bağlantı sağlanabilecek. Diğer bir anlatımla her çipset bir ekran kartından ve bir işlemciden sorumlu olacak.
Hatta bizce bu çift yonganın ikiside nForce 4'de kullanılan yonganın aynısı. Bu sayede Nvidia tasarım ve üretimde kolaylık sağlamış. Bunu da çipleri ortaklaşa çalıştıracak şekilde tasarlamış. Ama SLI anakartlar bu yüzden tahminen çok pahalı olacaklar. Tabi bunlar sadece tahminden ibaret.
Bu çipsetle yaklaşık olarak aynı dönemde çıkacak olan Via (K8T890)ve Ati (RX480) nin bu platformdaki çözümleri ile arasındaki rekabet önümüzdeki günlerin merak edilen konularından... Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:



Hayatınız PALAVRA, dinci motifler ile süslenmiş palavralar...
20 sene önce yerli ve milli tüfek bile üretemeyen ülkeden bugün dünyanın konuştuğu savunma sanayi projelerini gerçekleştiren ülkeye. Hamdolsun.