Anlık Bildirim

OCZ, Neutrino serisi mini-bilgisayarlarıyla netbook dünyasına giriyor

OCZ, Neutrino serisi mini-bilgisayarlarıyla netbook dünyasına giriyor

CeBIT Hannover 2009 fuarının en hareketli standlarından birine de bellek ve depolama çözümleri dünyasının iddialı isimlerinden OCZ sahip. Firma fuar alanında daha önce videosunu yayımladığımız 1TB kapasiteli ZDrive sürücüsü ve yüksek performans vaat eden çok sayıda yeni SSD modelinin yanı sıra netbook dünyasına adım atacağı Neutrino isimli Neutrino isimli ultra-taşınabilir dizüstü bilgisayarını tanıtıyor.

OCZ yeni netbook için iki farklı varyasyon hazırlıyor. Bunlardan ilki DIY yani "Kendin Yap" formundaolacak. Bu versiyonda kullanıcılar bellek ve sabit disk kapasiteleri başta olmak üzere netbook sistemin sistem özellklerini bütçe ve ihtiyaçları doğrultusunda konfigüre edebilecekler. Yüksek performans meraklıklarını temel alan diğer mode ise görünüşe bakılırsa 256GB'lık yüksek kapasiteli SSD modeliyle öne çıkacak gibi görünüyor.

Intel platformunu temel alan ve 1.6GHz'de çalışan Atom işlemcisine yer verilen sistemlerde 1024x600 piksel çözünürlüğünü destekleyen 10" LED backlit ekran kullanılıyor. 2GB'a kadar bellek, 256GB'a kadar sabit disk veya SSD gibi seçeneklerin sunulacağı sistemlerin grafik alt yapısını ise DirectX 9 destekli GMA 950 çözümü üstlenecek. 4 hücreli pil ile desteklenen sistemler Windows XP veya gOS/Ubuntu işletim sistemleriyle tercih edilebilecek. Neutrino serisi netbook modellerini önümüzdeki aylarda kullanıma sunulması bekleniyor.

OCZ, Neutrino serisi mini-bilgisayarlarıyla netbook dünyasına giriyor

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim