Anlık Bildirim

Pandemi Sonrası Dijital Görünürlük ve SEO

Online pazarlamanın önem kazanması, şirketleri klasik pazarlama yöntemlerinden farklı olarak müşterileri ile daha kolay ve etkili iletişim kurabilecekleri yollar aramaya itmiştir. Dijitalleşen...

Online pazarlamanın önem kazanması, şirketleri klasik pazarlama yöntemlerinden farklı olarak müşterileri ile daha kolay ve etkili iletişim kurabilecekleri yollar aramaya itmiştir. Dijitalleşen dünyada, dijital çağın kazanımlarından en iyi şekilde yararlanmak için internette görünür olmak oldukça önem kazanmıştır. Pandemi ile dijital dönüşüm bir gecede hızlanmış ve tüketicilerin şirketlerin kendileri için neler yapabileceği konusundaki beklentileri artmıştır.

Pandemi Sonrası Dijital Görünürlük ve SEO Tam Boyutta Gör

Dolayısıyla, şirketlerin müşterilerin sahip oldukları deneyimleri ile rekabet etmeleri gerekmektedir. Müşterilerin beklentilerini karşılayacak her detaya sahip olmak, şirketler için önemli bir kriterdir. Bu alanda veri ve algoritmalar önem kazanan faktörlerdendir. Güçlü ve önemli konumda yer alan performans pazarlaması ile marka pazarlaması arasında yakalanan ince dengenin şirketler için en iyi sonucu verebileceği saptanmıştır. Pazarlama başarısının sürdürülebilmesi için yeterli veri ölçeğinin yanı sıra sonuçları yönlendirebilmek için doğru kullanım örnekleri ve insani yetkinliklere doğru yaklaşımın da eşleşmesi gerekmektedir.

Hemen hemen her ülkede en çok kullanılan arama motoru olan Google, web sitelerin sahip olmak istedikleri yerdir.

Pazarlama mesajlarının kişisel olarak alakalı olması, bireylerin durumu ve değerleriyle uyumlu olması gerekmektedir. Bunun devamında pandemi ile birlikte evler, tüketicilerin çalıştığı, egzersiz yaptığı, eğlendiği ve dolayısıyla da en çok zaman geçirdiği yer olmuştur.

SEO Nedir ve Neden Önemlidir?

Pandemi Sonrası Dijital Görünürlük ve SEO Tam Boyutta Gör

En büyük trafik kaynağı olan Google, her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği servistir. Zira 2021 yılının pazarlama için SEO istatistiklerine bakıldığında Google’ın 360 milyar arama aldığı ve almaya da devam ettiği belirtilmektedir.

Küresel trafiğe bakıldığında arama trafiğinin %70’in biraz fazlasını masaüstü trafiğin oluşturduğu görülmüştür. Yahoo ve Bing gibi arama motorlarının aksine, oldukça fazla etkileşime sahip Google’da üst sıralara yerleşen şirketlerin en fazla dönüşüme sahip olma olasılıklarının yüksek olduğu aşikardır.

Bu yüzden de Google aramalarında ilk sayfada görünür olmak, firmalar için ticari anlamda getiriler sağlamasının yanı sıra oldukça önemli bir prestij kaynağı olmaktadır. Öyle ki 2021 yılı için paylaşılan veriler; ilk sayfadaki ilk beş organik sonucun tüm tıklamaların %67,60’ını oluşturduğunu gözler önüne sermektedir. Kaliteli içerikler, resimler ve kullanıcı deneyimini ön plana koyan siteler Google tarafından değerli görülen etmenlerden birkaçıdır.

Bazı Önemli İstatistikler…

Pandemi Sonrası Dijital Görünürlük ve SEO Tam Boyutta Gör

EY Geleceğin Tüketici Endeksi tarafından pandemi sürecinden bugüne dek 20 ülkede ve 14.500 kişi ile yapılan araştırma sonuçları;

  • Tüketicilerin %32’sinin bütçelerini dikkate aldığını, bu sebeple markalar yerine ürünlerin işlevselliğine odaklandıklarını göstermiştir.
    Tüketicilerin %25’i kendilerinin ve ailelerinin sağlığı için güvenilir bulunduğu ürünlere yönelmeyi tercih ederken,
  • %15’i dürüstlüğüne inandığı kurumlardan ürün satın almayı tercih etmektedir.
  • %16’lık dilim içerisindeki tüketicilerin çevre üzerinde daha az etkili olan ürünlere yöneldiği
  • %12’lik kesimin ise yeni deneyim, marka ve ürünlere açık olduğu belirlenmiştir.

 Pandemi ile birlikte hızlanan değişim süreci, pazarlama süreçlerinde yeni yaklaşımların oluşmasına sebep olmuştur.

 

Saygın Bir SEO Ajansı Nasıl Bulunur?

Pandemi Sonrası Dijital Görünürlük ve SEO

İşletmelerin çevrimiçi ortamda rekabeti için önemli bir araç olarak görülen SEO, büyük trafik akışından potansiyel müşterilere ve geri dönüşümlere kadar pek çok avantajı beraberinde getirir. SEO ajansı bünyesindeki kadrosuyla bireysel ve kurumsal web siteleri için profesyonel dijital hizmetler veren bir şirkettir.

Saygın bir SEO şirketinin itibarı, söz konusu alandaki yetkinliği ve bilgili olması önemlidir. Web siteniz için kapsamlı bir içerik denetimi yapıp web sitesi verilerini izleyerek ve analiz ederek sonuçlara odaklanmalıdır.

Sempeak, 2011’den bu yana 10 yıllık deneyim ve profesyonel ekibi ile birlikte yenilikleri takip ederek müşterilerinin dijital alandaki varlığını üst sıralara taşımak için analiz ile birlikte çözüm ve öneriler sunmaktadır.

En iyi dijital performansı elde etmeniz için 3 ana prensip ile hareket eden Sempeak, yenilikleri takip edip ilk uygulamaya, hedefte birlikteliğe, hesap yönetiminde şeffaflığa ve güvene önem vermektedir.

360 derece bir markanın ihtiyacı olan her şeyi sunan Sempeak SEO ve dijital dönüşüm konusunda birlikte çalıştığı bazı markalar arasında Torku, Koçtaş, Arnica, Volvo, Defacto, Golden Rose ve Kiğılı gibi markalar yer alır.

Pandemi Sonrası Dijital Görünürlük ve SEO Tam Boyutta Gör

Alanında uzman ve yetişkin kişilerin çalıştığı ajansta global ya da yerel markaların çalışmalarının daha profesyonel bir şekilde yürütülmesine olanak sağlar. Sempeak ile çalışarak markanızın profesyonel bir şekilde analiz edilmesini sağlayabilir, gerekli teknik ve yöntemler ile arzu edilen verimleri elde ederek hedef kitlenize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

SEO Ne Kadar Sürer?

 

Pandemi Sonrası Dijital Görünürlük ve SEO Tam Boyutta Gör

Web sitelerin belli başlı kriterler ile arama motorlarına uygun hale getirilmesini sağlayan SEO yani diğer bir deyişle arama motoru optimizasyonu, web sitelerin arama motorlarında üst sıralara yükselmesini sağlayan bir optimizasyon çalışması olarak nitelendirilir. Web sitenizin istediğiniz noktaya gelmesini sağlamak için web sitesi denetimi yapabilir veya web sitenizi bu konuda uzman bir ekip ile çalışarak optimizasyonlar açısından neyin uyumlu veya uyumsuz olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Anahtar kelime araştırmasının doğru bir biçimde yapılması ise bu aşamalar arasında en çok önemi taşıyan noktalardan birisidir. İçerik stratejisi oluşturarak belirlenen anahtar kelimeleri içeriğiniz ile en doğru şekilde destekleyebilirsiniz. Böylelikle, içeriklerinizi hedef kitlenizin amacına uygun hale getirebilirsiniz.

İstikrarlı bir şekilde ilerler ve web sitenize iyi optimize edilmiş içerikler eklerseniz, Google sitenizi fark edecek, kullanıcıları sitenize yönlendirecek ve sizi yüksek sıralamalara çıkaracaktır. Dolayısıyla doğru bir SEO stratejisiyle çok daha hızlı aksiyonlar elde etmek de mümkündür. Bu aksiyonların sonuçlarını görebilmek için net bir zaman süreci belirtmek her web sitesi için doğru olmayacaktır.

 

SEO'nun İşletmeniz İçin En Önemli 4 Faydası

 

Arama motoru optimizasyonu  en basit haliyle, arama motorlarının sayfanızı daha rahat anlayabilmesini sağlar. ( Kaynak )

Web sitelerinin iyileşmesini sağlamak ve kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarmak, markaları güçlü bir şekilde etkileyebilir. Dijital pazarlamanın en ulaşılabilir şekli olarak SEO, şirketlere pek çok konuda avantajlar sunmaktadır. Gelin bu avantajları 4 ana maddede birlikte inceleyelim…

Pandemi Sonrası Dijital Görünürlük ve SEO Tam Boyutta Gör

 

1-Güvenilirliğinizi Artırabilirsiniz

SEO hizmeti, Google’da iyi sıralarda yer almayı sağlar. Google arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer alan siteler kullanıcılar tarafından güvenilir ve kaliteli olarak görülür. Sitenizin hızını artırmak ve üst sıralara yerleşmek için anahtar kelimeler üzerinde zaman harcayabilirsiniz.  Böylelikle arama motorlarında yükselen işletmeniz ile güvenilir izlenimi oluşturabilirsiniz. Kitlenizin gözünde prestij kazanabilirsiniz.

2-Daha Fazla Kişiye Ulaşabilirsiniz

Arama motoru sıralamasını değiştiren bir diğer faktör de kullanıcıların sitenizde ne kadar zaman harcadığıdır. Daha iyi bir SEO stratejisi kullanarak kullanıcılar için en iyi deneyimi sağlayan arama motorlarında üst sıralarda gösterilebilirsiniz. Zamanla hedef kitle dışında birçok kişiye ulaşabilirsiniz. Demografik bilgiler yerine anahtar kelimelere odaklanarak ve sosyal reklamcılıkla potansiyel müşterileri sayfanıza çekebilirsiniz. Doğru anahtar kelimeleri belirleme için anahtar kelime listesi oluşturduktan sonra anahtar kelime araştırma araçlarını kullanabilirsiniz. Sektörünüz ile alakalı aranma hacmi yüksek anahtar kelimeleri keşfederek geniş kitlelere ulaşma fırsatını yakalayabilirsiniz. Rakiplerinizin sayfalarını incelemek, başarılı bir stratejinin anahtarı olabilir.

 

3-Kesintisiz Bir Şekilde Reklamınızı Yapabilirsiniz

Sıralamalarda iyi bir sonuçta yer almak, olası müşterilerinizin sizi bulma olasılığını artıracaktır. Herhangi bir maliyet olmadan organik olarak yeni müşteriler bulmanıza yardımcı olan SEO, fiziksel varlığa gerek duymadan müşterilere satışlar yapılmasına olanak sağlar. Çalışmalarınızdan en iyi verimi alabilmek için yüksek dereceli siteleri inceleyerek daha iyi içerikler yazmayı hedefleyebilirsiniz. Böylelikle SEO için optimize edilmiş özel içerikler ile daha iyi dönüşümler elde edebilirsiniz.

 

4-Rekabet Avantajı Sağlar

SEO hizmetleri, geniş kitlelere ulaşmak, marka bilinirliğini artırmak ve trafik artışını artırmak isteyen birçok marka tarafından tercih edilmektedir. Kaliteli SEO hizmeti, belli kurallara dayalı çalışmalar ile yapıldığında sitenizin rakip firmalar arasından sıyrılmasını sağlar. Bunun için sektörünüzdeki rakiplerinizi belirleyebilir, sitelerin zayıf ve güçlü yönlerini analiz edebilirsiniz. Pazardaki rakipler arasında liderlik elde etmek için mümkün olan en iyi içeriği üretmeye gayret edebilirsiniz. İyi sıralama alan web siteniz ile rakip sitelerin önüne çıkarak satış yapma olasılığını artırabilirsiniz.

 

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim