Anlık Bildirim

Pioneer PDP-507XD 50" Plazma TV

Pioneer, Lcd televizyonları gerçek bir ev sinema sistemi olarak görmüyor ve bu ürün yelpazesi için bir yol haritası da yok. Lcd'ler bilgisayar monitörü olarak karşımıza çıkıyorken, ev sinema sisteminde iki seçenek: "Lcd" ve "Plazma" var. Pioneer, plazma tutkusunda hiçte haksız sayılmaz. Plazmalar daha geniş renk aralığında daha zengin renkler, görüş açılarındaki üstünlük, karşıtlık oranında en iyi CRT'lerle yarışması ve iyi parlaklık değerleri ile sıkı ev sinema tutkunlarına hitap ediyor. Bu artıların birde bedeli olduğu yadsınamaz "yüksek güç tüketimi".


Pioneer PDP-507XD 50" Plazma Tv

Üst sınıfın tepesinde (yeni 63-inç modelin çıkışına kadar) Pioneer'ın 7. kuşak 50-inçlik PDP-507XD Plazma Tv'si var. Pioneer'ın plazmadaki başarısı, verdiği güven ve ek olarak yapılan yenilikler PDP-507XD'yi ilgi çekici yapıyor. Bu küçük ama faydalı yenilikler (ya da iyileştirmeler) daha iyi keskinlik, parlaklık ve yüksek karşıtlık oranı elde etmek için yapılmış. Akıllı renk algoritması ile daha gerçekçi renkler sunmada iyileştirme, geliştirilmiş "Direct Colour Filter", yeni plazmada kullanılan fosforlu maddenin önceki modellerdekine göre renk spektrumunu %9 arttırması hiçte yabana atılmayacak gelişmelerden.

Pioneer PDP-507XD 50' Plazma TV

Geleneksel panel önü filtrelerde görüş açısı değişiminde renk kalitesinde azalma olurken DC Filtre bunun önüne geçiyor

Bu geliştirmelerin dayandığı temel noktalar Pioneer'ın iki patentli özelliğinde saklı. İlki olan "Deep Waffle Rib" plazma renk hücrelerinin yalıtılarak komşu hücrelerle renk bulaşma ve ışık geçişlerini önlemesi üzerine. İkincisi ise "Crystal Emissive Layer" , yük boşalma döngülerindeki verimliliği arttırarak parlaklık ve karşıtlığın daha iyi işlenmesini sağlıyor.

Plazmanın kurulumu basit aşamalarla gerçekleştirilebiliyor. Daha detaylı kontol için OSD menüden resim ayarlarıyla ilgili değişiklik yapabilirsiniz. Plazmanın bulunduğu ortama (gece veya gündüz ışığına), ya da yapılan işleme (Dvd veya Tv gösteriminde) göre resim kalibrasyonu yapmanızı sağlayan "ISF Calibration Ready" özelliği de var.

Bir sinema sistemi, yeni Lcd'niz veya plazmanızın, bulunulan ortamın görünümünü değiştirdiğine şahit olmuşsunuzdur. Pioneer 507XD camsı siyah yüzeyi ve kaliteli malzeme yapısı bu görevi hakkıyla yerine getirecek türden.

Pioneer PDP-507XD 50' Plazma TV

Dahili Dijital Tv Tuner (DVB-T) ve CI kart girişi ile ek dekoder veya modül gereksinimi ortadan kalkıyor. Bağlantı ve giriş seçeneklerine bakarsak çift HDMI, komponent video, D-Sub Pc bağlantı portu, Subwoofer çıkışı, üç skart, dijital ses çıkışı (DVB-T'den gelen Dolby Digital 5.1 sesi AV alıcıya yönlendirmek için), CI slot (dijital yayın abonelikleri için) mevcut. Bu aşamada hayal kırıklığı yaratan HDMI'nin 1080p sinyalini 50Hz veya 60Hz değerlerinde alamaması oldu. Yani Pioneer 507XD, bir 1080p 50Hz Dvd oynatıcıdan gelen görüntüyü veremeyecek. Yine de diğer rakiplerine göre 507XD, HDMI girişi ile 1080p24 video modunda (24 kare/saniye), yakında çıkacak olan Blu-ray oynatıcılarla uyumlu olacak (bunlardan bir tanesi yine Pioneer markalı). Yapılan testlerde 507XD'nin bir önceki Pioneer Plazma serisinden (6. kuşak) gerçekten üstün olup olmadığına bakılmış ve edinilen izlenimlere göre 507XD'nin, Pioneer'ın şimdiye kadar yaptıklarından daha iyi olduğu sonucu çıkartılmış. Plazmanın, özellikle renk üretiminde ince tonlarda gösterdiği hassasiyet ve harmanlama (blend) kabiliyeti şimdiye kadar üretilen Flat Tv'lerde daha önce karşılaşmamış türden olduğu belirtilmiş. Bir önceki model 506XDE'ye göre karanlık film sahnelerindeki siyahlar daha derin ve kararlı, gri skalası üstün. Böylece daha inandırıcı resim kalitesi ve gölge detayı elde edilmiş.

Pioneer PDP-507XD 50' Plazma TV

Pioneer görüntüdeki başarısını (istendiği takdirde ayrı bir ücretle satılan) kolonlardaki ses kalitesiyle devam ettirmiş. Sesdeki netlik, canlılık ve geniş frekans aralığı belkide çoğu kişi için ilave bir ses sistemini düşündürmeyecek türden. Televizyonun yurtdışı satış fiyatı 3370$ (stand ve kolonlarla birlikte 600$ civarında bir fark sözkonusu).

Pioneer PDP-507XD 50" Plazma Tv Özellikleri:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim