Anlık Bildirim

Santa Rose - Intel Centrino' yu Windows Vista' ya hazırlıyor

Intel 3 jenersayondur sadık kaldığı mobil platformunu socket M' in artık ömrünü doldurduğuna (yada yeni socket ile daha çok satış rakamı yakalamak istiyor) inanıyor olacak ki, yol haritasında gözüken yeni nesil mobil platformu Santa Rose' un socketini "Socket P" olarak adlandırmış. Yeni socket desktop işlemcilerinin aksine iğneli bağlantıyı kullanmaya devam edecek. Bu arada tahmin edebileceğiniz gibi socket P geriye dönük olarak olarak socket M ile uyumlu olmayacak.

Socket P' nin yataklık edeceği Santa Rose platformunun 2007' nin ilk çeyreğinde piyasaya sunulması planlanıyor. Santa Rose, Intel' in dizüstü bilgisayarlarda marka haline getirdiği ve oldukça başarılı olan Centrino' nun yeni versiyonu olmakla beraber yeni çipset ve Robson teknolojisini beraberinde getirecek. Crestline GM965 Express çipseti Santa Rose' a hayat verecek ve Intel' in masaüstü sistemlerde kullandığı G965 çipseti ile beraber gelen GMA X3000 tümleşik ekran kartı da Santa Rose platformu ile beraber dizüstüne kullanılır hale gelecek. GMA X3000, directX 9 ve SM3 desteği ile Windows Vista' nın arayüzünü de sorunsuz şekilde destekleyecek bir ekran kartı.

Santa Rose ile beraber gelecek olan en önemli yenilik Robson Teknolojisinden biraz bahsetmek gerekirse, kısaca işletim sistemi ve bir kaç önemli uygulamayı kalıcı olarak belleğe kaydederek sistemin buradan boot etmesini sağlamak ve sadece birkaç saniye içinde sıfırdan açılan bir bilgisayarı işletim sistemi ile beraber kullanıcıya hazır şekilde sunmayı amaçlıyor.

Önümüzdeki senenin ilk aylarında piyasaya çıkması planlanan Santa Rose platformunu düşünerek şimdiden dizüstü planlarınızı ertelemek biraz mantıksızca olacaktır zira 7-8 ay sonra çıkacak bir teknoloji ve tam olarak oturması muhtemelen 1 seneyi bulacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim