Anlık Bildirim

SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır?

SEO, Arama Motoru Optimizasyonu olarak tanımlanan bir kavramdır ve web sitelerinin arama motorlarında ön plana çıkabilmesini sağlayan çalışmaların bütünüdür.                         

SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır? Tam Boyutta Gör

SEO, Arama Motoru Optimizasyonu olarak tanımlanan bir kavramdır ve web sitelerinin arama motorlarında ön plana çıkabilmesini sağlayan çalışmaların bütünüdür. Arama motorlarının web sitelerini daha rahat bir şekilde anlayabilmesi için yapılan çalışmalar; farklı basamaklardan meydana gelir. SEO  çalışmaları site içi ve site dışı olmak üzere iki farklı türde gerçekleştirilir.

Anahtar kelime analizi, özgün içerik, sayfa başlık ve alt başlıklarının düzenlenmesi ve daha pek çok çalışma; site içi SEO çalışmalarına örnek verilebilir. İlgili web sitesinin dışındaki SEO çalışmaları ise site dışı SEO olarak adlandırılır. Peki Arama Motoru Optimizasyonu nedir, nasıl yapılır, neden bu tür çalışmalara ihtiyaç bulunur?

Search Engine Optimization, Türkçe çevirisi ile Arama Motoru Optimizasyonu, dijital dünyada varlık gösteren web sitelerinin arama motoru sonuçlarında ön plana çıkmasını sağlayan her türden çalışmayı ifade eder. SEO olarak da adlandırılan bu tür çalışmalarla ilgili web site üst sıralara çıkar. Bu sayede web site daha fazla ziyaretçi çeker. Bu ise web sitesinin rekabet gücünün yükselmesini sağlar.

Başarılı bir SEO çalışması için uygulanması için pek çok adım bulunur. Bu adımlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • SEO hedeflerinizi belirleyin, hedeflerinize yönelik çalışmalarda bulunun.
  • Konu ve anahtar kelimelerle ilgili doğru ve sistemli araştırmalar gerçekleştirin.
  • İçeriklerinizi özgün ve yaratıcı olacak şekilde hazırlayın.
  • Site içi SEO çalışmaları üzerine yoğunlaşın.
  • Sitenizin SEO performansını takip edin.

SEO çalışmalarının sistemli bir şekilde yapılması, web sitenizin arama motorları ile optimizasyonunu olanaklı hale gelecektir. Peki SEO çalışmaları gerçekten gerekli midir, neden bu tür çalışmalara ihtiyaç duyulur?

SEO’ya Neden İhtiyaç Duyulur?

Dijital dünya, sanıldığından çok daha fazla ön plandadır. Bu nedenle artık büyük markaların büyük bir çoğunluğu sanal dünyada varlık göstermeye başlamıştır. Ürün/hizmet satın almak ya da çeşitli konularda bilgi edinmek isteyen insanların büyük bir kısmı da artık internet üzerinden araştırmada bulunmaktadır. Dolayısıyla internet kullanımında arama motorları önemli bir konumda yer alır.

Bir ürün ya da hizmet satışında bulunuyorsanız ya da internet kullanıcılarına farklı konularda bilgi sunuyorsanız, rakiplerinizin bir adım önünde yer almanız gerekecektir. Farklı adımlardan meydana gelen SEO çalışmaları, aslında tam da belirtilen hedeflere çok daha rahat bir şekilde ulaşılmaya olanaklı hale getirmektedir. Arama Motoru Optimizasyonu ile rakiplerinizi tanır, rakiplerinizin bir adım önüne geçebilmek için çalışmalarda bulunabilirsiniz.

Arama Motorları Algoritması Nedir?

Arama Motoru Optimizasyonunda bulunacak kişilerin, arama motoru algoritmaları hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Hangi arama motoru olursa olsun her biri içerikleri tarar, dizine ekler ve tarar. Dolayısıyla web sitelerinin arama motorları botları tarafından algılanabiliyor olması gereklidir. SEO çalışmaları da temel olarak bunu hedefler.

Arama motorları eğer hazırladığınız içerikleri görüyorsa, bunları dizine ekleyecektir. Bu aşamada içerikler botlar tarafından kategorilere ayrılır. Taranan ve dizine eklenen içerikler arasından en faydalı olanlarını seçen arama motorları; bu içeriklerin ön plana çıkmasını sağlar. Yani Seo adı altında yaptığınız çalışmaların her biri, arama motorunun içeriklerinizi görmesi ve faydalı olduğunu teyit ederek ön plana çıkarmasını amaçlar.

SEO Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

SEO konusunda dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunmaktadır. Bu hususlardan bazılarını şu şekilde sıralamak olanaklıdır:

  • İçerikleriniz kullanıcı dostu olmalıdır.
  • Sayfa başlıklarını özgün ve yaratıcı bir olacak şekilde oluşturun.
  • Meta tanım etiketlerini göz ardı etmeyin.
  • Başlık etiketleri kullanarak
  • önemli metinleri vurgulayın.

Bunların yanı sıra site dışı SEO çalışmalarına ağırlık vermeniz de gerekmektedir. Web sitenizin SERP sonuçlarında sıralama elde edebilmesi, site dışı SEO çalışmalarıyla doğrudan alakalıdır.

Başarılı bir SEO çalışması, rakiplerinizle etkili bir şekilde mücadele edebilmenizi sağlayacaktır. Bu nedenle hem site içi hem de site dışı SEO çalışmaları birlikte yürütülmelidir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim