Anlık Bildirim

SMC Network'den kablosuz yerel ağa sinyal güçlendiriciler

Tahmin edeceğiniz veya yaşadığınız şey aslında kablosuz yerel ağın en büyük sorunu sinyal veriminin bir kaç duvar geçince birden zayıflaması ve sonuç olarak ağ bağlantı hızının yavaşlaması. Durum aslında o kadar kötüde sayılmaz kötü olan bir kaç duvar geçince ağ hızının hızlıca düşmeye başlaması. Zaten genelde kablosuz yerel ağlar kutularında belirtilen değerlerin nerdeyse %50 hızlarında çalışsalar iyidir ama eğer uzaklaşırsanız bu rahatça daha aşağı seviyelere düşebilir. Mesela yakın mesafede 802.11g Wi-Fi 3,5 mb/sn hızına anca ulaşabiliyor.

Uzak mesafelerde ise hızınız rahatça 10Mbit'e kadar düşebilme ihtimali mevcut. Eğer bu tür durumlarda ağ bağlantısını ve mesafeyi ikiye katlamayı düşünüyorsanız SMC'nin ki gibi ekstra güçlendirici antenlere ihtiyacınız olacak. SMC'nin incelemede iki adet ürünü incelenmiş birisi Unidirectional diğeri Omni Directional antenler birincisinin özelliği bağlantı hızını bir yöne doğru odaklayarak gücü arttırması ki buda genelde kablosuz yerel ağ erişim istasyonunuz oluyor. Omni ise yer yöne doğru gücü arttırmakla uğraşıyor. Dolayısıyla Uni'ler sabit bilgisayarlara Omni'lerde erişim noktalarına yerleştirilmesi mantıklı.

Ürünlerin fiyatlarıda oldukça mantıklı yurt dışında Omni ve Uni'yi sırasıyla 25 $ ve 20$'dan bulabilmek mümkün. Böylesine bir hız ve kapsama alanı artışına ihtiyaç duyuyorsanız bu tür ürünler yaptıkları işe göre ucuz bile. Bu arada bu tür cihazların arttırım kapasiteleri dBi birimi ile ölçülüyorlar ve bu Uni ve Omni ürünlerin güçlari 6 dBi ve 4 dBi. Yurtdışında 15 dB (sadece 40$) veya 24 dbi'a (199$) kadar ürünler bulmakta mümkün. Bu arada tüm kablosuz cihazların üzerlerinde geren antenlerin güçleri ise sadece 2 dBi. Bu tür antenler ilginizi çektiyse bu a href="/harici-baglanti?url=http%253a%252f%252fwww.wi-fiplanet.com%252f" target="_blank">Wi-Fi Planetadresindeki anten bölümüne bakabilirsiniz. Aşağıda testler ve sonuçları içeren incelemeyede mutlaka bakın.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim