Anlık Bildirim

Sony Vaio VGN-TX3XP Dizüstü PC; 9 saat batarya ömrü, 1.25 kg ağırlık ve 272.4x195.1x28.5mm boyutlar

Kullanıcıların her konuda olduğu gibi dizüstü bilgisayarlar konusunda da seçimleri birbirlerinden farklılık göstermekte. Kimi kullanıcılar için batarya ömrü ve taşınabilirlik ön plandayken kimileri içinse masa üstü sistemlere yakın performans ve büyük ekran herşeyden önce geliyor. Sony, taşınabilirliğin ve batarya ömrünün ön planda olduğu TX serisi dizüstü bilgisayar ailesinin yeni üyesi Vaio TX3XP ile taşınabilirliğe öncelik veren kullanıcıları oldukça heyecanlandıracak gibi görünüyor. Zira 272.4 x 195.1 x 28.5mm boyutlarında ve sadece 1.25 kilo ağırlığında olan ürün, 9 saat gibi oldukça etkileyici bir batarya ömrüne sahip.

Sony'nin taşınabilirliği ve batarya ömrünü ön planda tuttuğu TX serisinin son üyesi olan TX3XP'nin 11,1" boyutlarında 1366x768 piksel çözünürlüğe sahip LED aydınlatmalı LCD ekran, Intel Core Solo 1.2GHz Ultra Low Voltage işlemci, 1GB bellek (en fazla1.5GB), 80GB sabit disk, DVD RW, Intel 945GMS yerleşik ekran kartı çözümü, 56k modem, 10/100 ethernet, 802.11 a/b/g kablosuz ethernet, yerleşik Bluetooth, 2 adet USB 2.0, 1 adet Firewire portu, 3 in 1 kart okuyucu ve parmak izi okuyucu gibi donanımsal özellikleri bulunuyor.

Sony TX3XP'in kasası yüksek elastikiyet, sağlamlık ve hafiflik gibi özellikleri ile bilinen bir malzeme olan karbon fiberden imal ediliyor. Bu ürüne sağlamlık ve hafiflik kazandırırken maliyetini biraz arttırmakta.

Sony Vaio VGN-TX3XP Dizüstü PC; 9 saat batarya ömrü, 1.25 kg ağırlık ve 272.4x195.1x28.5mm boyutlar

Trustedreviews.com, Sony'nin donansımsal özellikleri ve batarya ömrüyle göz dolduran ürünü TX3XP'yi inceleme fırsatı bulmuş. Ekip tuş dizilimi, genel dizaynı ve özellikleri ile oldukça beğenilerini kazanan dizüstünü, TX serisinin bir önceki üyesi olan TX2XP ile pil ömrü, masa üstü başarımı, sabit disk performansı gibi çeşitli kriterlerde karşılaştıran bir kaç test yapmış. Buraya tıklayarak tümüne ulaşabileceğiniz testlerden bir kaçına göz atalım;

Donanımsal özellikler bakımından TX2XP'den (Intel 915GM) çipset dışında farkı bulunmayan TX3XP (Intel 945GMS), özellikle batarya ömrü testinde TX2XP'yi oldukça geride bırakıyor. Ayrıca enerji tüketimin düşürülmesi ve renk kalitesi konusunda LCD ekranlara bir çok faydası olan arkadan LED aydınlatma, TX3XP'de diğer TX ailesi dizüstülere göre biraz daha geliştirilmiş olarak yer alıyor. LED aydınlatmada yaşanan sorunlardan biri olan LED'lerin bulunduğu kenarların çok aydınlık, ekranın ortasının ise kenarlara göre daha karanlık olması sorunu TX3XP'de en aza indirilmiş.

Ayrıca olağan ofis uygulamalarında 9 saat pil ömrü sunduğu gözlenen TX3XP'nin DVD'nin sürekli çalıştığı film izleme ve benzeri durumlarda ise 5.5 saate yakın pil ömrü sunduğu belirtiliyor. Bu değer TX2XP'de de nispeten aynı.

TX3XP, PCMark 2005 testlerinde sabit disk testi hariç oldukça küçük farklarla TX2XP'nin önünde yer alıyor. Bu küçük farklılıklar TX3XP'nin sahip olduğu 945GMS çipsetinin TX2XP'de yer alan 915GM çipsetine olan üstünlüğünden kaynaklanıyor gibi görünüyor. Zira her iki dizüstünün işlemci hızları ve diğer donanım bileşenlerinin özellikleri aynılar.

Ayrıntılı incelemesine Trustedreviews.com adresini ziyaret ederek ulaşabileceğiniz Sony Vaio TX3XP, taşınabilirliğin ve batarya ömrünün ön planda tutulduğu dizüstü bilgisayarlarda ulaşılan son basamağı temsil ediyor. Walkman'lerden oyun konsollarına kadar bir çok konuda taşınabilirlik söz konusu olduğunda çağın bir adım ilerisinde ürünleriyle tanınan Sony, TX3XP ile de bu geleneği bozmamış.

Sony TX3XP siyah ve beyaz renkte olmak üzere 2 farklı model ile satışa sunulmuş durumda. Siyah modeli TX3XP/B avrupada 3164$ fiyat etiketi taşırken, beyaz versiyonu TX3XP/W 2800$ fiyat etiketiyle satılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim