Anlık Bildirim

Thermaltake' in başarılı sıvı soğutma kiti - BigWater

Sürekli artan işlemcileri serinletmek için buna paralel olarak sürekli gelişen soğutma sistemlerinin en verimlileri sıvı soğutma sistemler oldu. Başlangıçta pahalı maliyet nedeni ile fazla talep olmayan sıvı soğutmalar, seri üretim ve kısmen standartlaşma ile belirli bir fiyat düzeyine geldiler. Öyleki Thermaltake' in " Big Water " adı ile satışa sunduğu sıvı soğutma kiti Türkiye' de 100 dolar civarı bir fiyat ile satılır hale geldi.

Aquarius II adlı su soğutma sistemi ile fazla başarılı olamayan ThermalTake, çok kötü işçiliğe sahip bloğu, zayıf pompa ve küçük radyatör gibi negatif özellikleri bir hayli eleştiri toplamıştı. Big Water bir bakıma bu setin derlenmiş hali denilebilir. Çok kaliteli bakır ve akrelik alaşımlı 453 gram ağırlığında bir blok, eskisine göre kısmen daha güçlü pompa (120 L / saat ), 12cm' lik bir fan ile soğutulan kısmen büyük bir radyatör ve UV ışığa duyarlı hortumları ile daha üst seviye bir görüntü çizen Big Water uygun fiyatı ile bu aralar sıvı soğutmaya geçmek iseteyenlerin tercihi olabilir.

Thermaltake' in başarılı sıvı soğutma kiti  -  BigWater
 
Thermaltake' in başarılı sıvı soğutma kiti  -  BigWater

Blok çok kaliteli bir görüntü çiziyor

Thermaltake' in başarılı sıvı soğutma kiti  -  BigWater
 
Thermaltake' in başarılı sıvı soğutma kiti  -  BigWater

UV hortumlar çok şık

Kaliteli bir görüntü çizen bloğun alt tarafı çok güzel bir şekilde parlatılmış, tek sorun rekorların ( su giriş çıkışlarının ) biraz ince olması. Ama zaten pompası çokta güçlü olmayan bir sıvı soğutma sisteminde bundan daha geniş rekorlar ne kadar fayladı olur orasıda tartışılır. LGA775, AMD K7 ve K8 soketlerine uyumlu olan blok anakartın alt tarafına takılan bir destekleyici ile monte ediliyor. Yani seti kullanabilmek anakakartınızda soket etrafındaki deliklerin olması gerekiyor. 12cm lik bir fan ile soğutulan radyatör, Thermaltake' in kendi kasalarında arka kısmında bulunan 12cm lik egzos fan çıkışı yerine monte edilerek hem kasa içi hava akşını sağlıyor hemde sıvının soğutmasını hallediyor. Sizin kasanızda bu şekilde bir yer bulunmuyorsa radyatorü dilediğiniz yere koyabilirsiniz. 12cm' lik fan, paketten çıkan ve kasanın arkasına monte edilen TT' nin manuel ayar kolu ile 1300 devir/dk (17 dBA) ve 2400 devir/dk (31 dBA) arasında değişerek ayarlanabiliyor.

 

Performansı, fiyatına ve sessizliğine gör çok iyi denilebilecek seviyede. Oda sıcaklığının 21 derece olduğu bir ortamda, 1.875v ile 3.3GHz' ye overclock edilmiş Pentium4 2.4C' yi yük altında 46 derecede tutmayı başarmış. Rekorların dar ve pompanın biraz zayıf olması eksi yön gibi gözüksede, bu setin amacı yüksek overclock altında sistemi soğutmak değil bunu unutmamak gerekir. Kaldıki 1.875V' luk Penitum4 C' yi 46 derecede tutarak, aslında overclock durumunda da büyük oranda yeterli olduğunu göstermiş. Çoğu üst seviye sistemde bile olmayan UV ışığa duyarlı hortumları pencere modlu kasalarda çok şık bir görüntü sunuyor. Sonuç olarak birçok siteden editörün seçimi ödülünü almış ve fiyatı 100 dolar seviyelerine inen bu set, kesinlikle kafasından sıvı soğutmaya geçsem mi acaba diye geçirenlerin kaçırmaması gereken fırsat.

  • BigBruin
  • OverclockerCafe
  • XtremeComputing Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
    istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
    DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim