Anlık Bildirim

Thermaltake Rocket Fansız soğutma sistemi

Su soğutmanın en büyük avantajı su gibi bir ısı taşıyıcısı ile işlemcinizden çektiğiniz ısıyı istediğiniz mesafeye veya radyatöre taşıyabilmek. İlk olarak Zalman Reserator ile başlayan tamamen fansız soğutma sistemi Thermaltake'in daha maharetli ürünü ile bir bayrak ileri taşındı.

Thermaltake'in sistemi Zalman gibi içi tamamen boş uzun ince bir alüminyum radyatöre yerine biraz bölmeli. Sistem iç tarafındaki silindir bölmeden yükselen sıcak suyun üste kenar boşluklarına aktarılarak yüzeye maksimum temas ile iletilmesine dayanıyor. Bu sayede ortalama su sıcaklığının havaya iletilmesi yerine sıcak suyun alüminyum kenarlar ile temas etmesi garantileniyor.

Sistem bu sayede Zalman'ın sisteminden daha verimli çalışmış. Zira Zalman'ın sistemi suyu su karışımının içine vermekten ibaretti. Rocket'in diğer avantajları arasında 12 Volt pompa ve üst taraftaki fiskiye benzer sistem sayesinde kolay su ekleyebilme gösterilebilir. Radyatörün 63,5 cm'lik yüksekliği nedeniyle sistemi masanızın altına sığdırmakta zorlanabilirsiniz.

Fiyat olarak Thermaltake yine her zaman ki gibi Zalman'ın altında yer almakta. Şu anda yurt dışında kit halinde 175$ civarında bulunabilmekte. Ne yazık ki ülkemize daha ulaşamadı. Sonuçta Thermaltake uzun zamandır su soğutma dünyasında iyi bir yere sahip olmaya çalışmakta ve bu üründe onun yerinin daha da yükselmesi için yeterli.Ürün istenirse VGA bloğuda dahil olmak üzere çeşitli aksesuarlarla daha da verimli yapılabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim