Anlık Bildirim

ThermalTake' ten 680 Watt' lık güç kaynağı - Silent PurePower ATX 12V 2.0 Plus

Watt yarışı devam ediyor. Çift çekirdekli işlemciler, çift işlemcili sistemler, SLI çift ekran kartı ( Heleki çift 6800Ultra) gibi bileşenler arttıkça bunlara eklenen sistemin diğer bileşenleri ile beraber artık güç kaybakları yetmez hale geliyor. Ya ikinci bir güç kaynağı alınarak sistemin diğer bileşenleri bununla besleniyor yada daha kuvvetli bir güç kaynağına terfi edliyor. ThermalTake tek güç kaynağı ile işi çözmek isteyenler için Watt yarşındaki en güçlü kozunu oynadı. Bir TT klasiği olan " Silent PurePower " serisinin yeni üyesi tam 680Watt' lık.

Silent PurePower ATX 12V 2.0 Plus EPS güç kaynağı, günümüzde ihtiyacınız olabilecek herşeye destek veriyor. AMD ve Intel tabanlı sistemlerde kullanılabile güç kaynağı, çift PCI Express, 4 SATA bağlantısı ve 10 adet 4 pinli normal güç bağlantısı içeriyor. ATX bağlantı kablosu, yine paketten çıkan dönüştürücü sayesinde BTX' te de kullanılabilmesinini sağlıyor. Farklı renklerin kullanıldığı kablolar canlı bir görüntü oluşturuyor. Üst seviye tabir ettiğimiz güç kaynakların neredeyse tamamında bulunan, elektirik şebekesine düzgün şekilde yük binmesini sağlayan aktif PFC özelliğine de sahip olan güç kaynağının yüksek ısı, aşırı yüklenme ve kısa devre korumaları da var. Metal görünümlü ayna kaplama ile donatılan kasa çok kaliteli bir görüntü oluşturuyor. 680Watt çıkış gücüne sahip güç kaynağını soğutma işi iki adet 8cm' lik fan tarafından yapılıyor. Arkaya ve öne yerleşen fanlar, ana kasa içindeki havayı alıp kendi içinden geçirerek dışarı atıyor. Böylece kasanın içini serinletirken kendi soğutma işlemini de halletmiş oluyor. Sıcaklığa göre otomatik olarak ayarlanan fanların hızı 2400-3400 devir/dk arasında değişiyor.

ThermalTake' ten 680 Watt' lık güç kaynağı  -  Silent PurePower ATX 12V 2.0 Plus
ThermalTake' ten 680 Watt' lık güç kaynağı  -  Silent PurePower ATX 12V 2.0 Plus
ThermalTake' ten 680 Watt' lık güç kaynağı  -  Silent PurePower ATX 12V 2.0 Plus
ThermalTake' ten 680 Watt' lık güç kaynağı  -  Silent PurePower ATX 12V 2.0 Plus

Gelelim performansa, 680Watt güç kayağı alan biri büyük olasılıkla işlemci ve ekran kartının güç ihtiyaçlarını gidermek için alacaktır. 12V hattından güç çeken bu bileşenleri, diğer kaliteli güç kaynaklarının aksine çift 12V hattı ile desteklemek yerine bu hat sayısını üçe çıkartan PurePower 680W ATX 12V 2.0 kendince farklı bir çözüme gitmiş. İki adet 15A ve bir adet 8 Amper' lik üç hat ile 12V hattını toplam 38A ile besliyor. 500Watt civarı güç kaynaklarının neredeyse tamamında 30Amper' in üstünde beslenen 12V hattı için, 680Watt' lık bir güç kaynağında 38A biraz az gibi gözüksede, 12V hattı yerine diğer 5V ve 3.3V hattını arttırarak şişirme güç kaynağı yapması ile ünlü ThermalTake için oldukça iyi bir değer. Tabi birde hattı iki yerine üçe bölerek daha dengeli bir yük dağılımı sağladıklarını idda ediyolar ama pratikte ne kadar işe yaradığı tartışılır.

Sonuç olarak PurePower 680W ATX 12V 2.0, şu anda ne şekilde yüklenirseniz sorunsuz kaldırabilecek bi güç kaynağı. Overclock' çuların hoşuna gidecek bir haber, 38A' lik 12V desteği şu anda piyasadaki en yüksek değerlerden biri, diğeri ise 12V u üç rail' e paylaştırıyor olması. Üçe bölünmüş 12V hattı, başka hiç bir güç kaynağında bulunmayan çift PCIe ve dört Sata güç kablosu ve 170 dolarlık fiyatı ile ileriye dönük birkaç yıllık ihtiyaçlarınız için çözüm olabilir.

  • ByteSector
  • Bjorn3D Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
    istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
    DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim