Anlık Bildirim

Trafik Sigortası Neleri Kapsar?

Trafiğe çıkacak olan her aracın öncelikle trafik sigortasının yaptırılması gerekiyor. Trafik sigortasını yaptırmak bir seçenek değil, zorunluluktur. İlgili yasalar kapsamında tüm araçlar için...

Trafiğe çıkacak olan her aracın öncelikle trafik sigortasının yaptırılması gerekiyor. Trafik sigortasını yaptırmak bir seçenek değil, zorunluluktur. İlgili yasalar kapsamında tüm araçlar için mutlaka trafik sigortasıyaptırılmalıdır. Söz konusu sigortanın ‘zorunlu trafik sigortası’ olarak adlandırılması da kanunen yaptırılmasının zorunlu olmasından kaynaklanıyor. Peki, trafik sigortası neleri kapsar? Kasko sigortasından farkı nedir?

Öncelikle trafik sigortasının olası bir kaza durumunda araç sahibinin değil, üçüncü kişilerin zararını karşıladığını belirtmek gerekiyor. Bu yönüyle trafik sigortası, kasko sigortasından ayrılıyor. Olası bir kaza durumunda kazaya sizin aracınız sebebiyet verdiyse ve karşı tarafta da maddi ya da bedeni bir zarar ortaya çıktıysa bu durumda söz konusu zararın karşılanması için sizin trafik sigortanız devreye girer.

Kasko sigortası ise kaza durumunda sigortalı olan kişinin yani sizin masraflarınızı karşılayan bir sigorta ürünüdür. Kasko sigortası kaza durumunda karşı tarafın masraflarını karşılamaz. Ayrıca bu iki sigorta ürünü arasındaki en önemi farklardan biri de kasko sigortasının tamamen sigortalı olan kişinin isteğine bağlı olarak yaptırılmasıdır. Oysa trafik sigortası, az önce de değindiğimiz gibi yasalar gereği her araç sahibi tarafından mutlaka yaptırılması gereken sigorta ürünüdür.

Bu arada trafik sigortasının kaza nedeniyle vefat edenlerin defin masraflarını da karşıladığını söyleyebiliriz. Vefat eden kişinin eğer bakmakla yükümlü olduğu kişiler varsa bu kişilerin masraflarının da sigorta tarafından karşılanması mümkün olabiliyor. Bu konuda araç sahiplerinin mutlaka daha fazla bilgi sahibi olması gerekiyor.  Sigorta poliçesinin özellikle genel şartlar bölümünün okunmasını öneririz. Genel şartlar ve özel şartlar bölümünde söz konusu sigorta hakkında en önemli bilgiler yer alıyor. Bu bilgiler ışığında hangi durumlarda zorunlu trafik sigortasının devreye girdiğini de net bir şekilde anlayabilirsiniz.

Generali Sigorta internet sitesinde de bu konuda detaylı ve güncel bilgiler yer alıyor. Trafik sigortasının kapsamını ve neleri karşıladığını her yönüyle öğrenmek isterseniz yapmanız gereken sadece bu internet sitesini ziyaret etmeniz olacak. Bununla birlikte zorunlu trafik sigortası için ne kadar bütçe ayırmanız gerektiğini öğrenmek için de siteyi ziyaret edebilirsiniz. Olası en uygun fiyatlarla sigorta yaptırabilir ve aynı zamanda kasko sigortası için sunulan yüksek oranlardaki hasarsızlık indiriminden de faydalanabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim