Anlık Bildirim

Usb tabanlı hafıza anahtarlıklarında müthiş tahminler

Birden piyasaya hakim olan ve kullanıcılar arasında çılgınca yayılan Usb tabanlı anahtarlıklar ilerki yıllarda şimdikilerden kat kat fazla satacak. Geçen sene 6 Milyon gibi müthiş bir rakama ulaşan taşınabilir flash tabanlı hafıza modülleri 2004 yılında 30 Milyon 2007'de ise yılda 250 Milyon satması bekleniyor.

Bu hızla büyümelerinin altında yatan en büyük gerçek gerçekten daha taşınabilir ve daha rahat kullanılabilir olmaları. CD-RW'lar için hazırlanan Mount Rainer (disket gibi kullanabilme) hala tam kabul görmüş ve bilinir bir şey değil belkide diğer işletim sistemine kadar olamıyacak insanlar çok fazla veri taşımadıklarından, fiyat ve her yerde kullanma imkanı olmadığından DVD+RW formatınıda tutmadılar.

Hal böyle olunca hediye olarak bile verilecek kadar ucuz olabilen anahtarlık tipi, her yerde sürücüsüz uyumlu hafıza kartları inanılmaz pratik oldu. İlerde hızla büyüyecek olmasının nedenide her geçen gün kapasite/fiyat oranlarının iyileşmesi ve üreticilerin bu ürünleri başka tür ürünler ile birleştirmesi. Mesela Msi MP3 Player, radyo gibi özellikler eklerken, Sony güvenlik amaçlı parmak izi tanıma sistemi yada M-Systems'ın boot edebilme özelliği güzel ve ayrıca ucuza gelen iyileştirmeler.

Önümüzdeki yılın fiyatları için ise biçilen değerler şunlar 2 Gb hafıza için şu anki 1000$ yerine 600$, 256 Mb'lar 100$ altı ve 128 Mb'lar 50$ altında olacak yani tam tamına iki kat depolama alanı aynı fiyata sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim